Winter valt in vanaf 1500 meter of lager VIDEO

Westendorf 11 mei 2023

Westendorf 11 mei 2023

Winter valt in vanaf 1500 meter of lager VIDEO

Af en toe heb je meestal in de maand mei wel eens een koude speldenprik. Vandaag is er weer eentje. Dan zie je het sneeuwen in het hooggebergte en staat er niet veel wind dan kan bij een hoge neerslagintensiteit de kou naar beneden worden gedrukt en daarmee ook de sneeuwval.

Mooie winterse plaatjes is dan het gevolg. We zijn eens gaan kijken in Westendorf, Hochzeiger, Kaprun Maiskogel daar is alles wit boven. Maar kijk je op de gletsjer van Kaprun dan is skiën niet meteen het eerste waar je aan denkt. Een complete whiteout dus weinig te zien alleen maar barre winterse omstandigheden.

Wel heel goed voor de gletsjer natuurlijk.

Maar lang leven zal de sneeuw niet hebben in de laag gelegen gebieden. Zodra de zon komt gaat deze sneeuw daar ook weer snel verdwijnen en daar hopen we natuurlijk op. Het moet nu eindelijk eens zomer gaan worden toch.

Bekijk hieronder de beelden maar eens.

Kaprun alpincenter 11 mei 2023

Kaprun alpincenter 11 mei 2023

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×