Vandaag is de winter weer even helemaal terug

De winter momenteel weer even terug in Oostenrijk. Maar dat was gisteren nog wel anders. Met hoge temperaturen en veel zon.

In de zon gistermiddag (foto Jeroen Elferink)


Temperatuur gistermiddag op de camping in Brixen. Een vreemd aanblik door de sneeuw die er nog ligt.(foto Jeroen Elferink)

In de meeste dalen onder de 1000 meter werd het gisterenmiddag 18 tot 22 graden. Het leek in de zon wel zomer. Maar nu weer terug naar de orde van de dag.

Vandaag hebben we nog de hele dag te maken met enkele fikse sneeuwbuien. Daarbij ligt de sneeuwgrens rond de 600 meter, de vorstgrens op 1000 meter. Tijdens sneeuwbuien zijn er harde windstoten en onweer mogelijk. Er kan nog eens 5 tot 10 centimeter sneeuw bijvallen. Naast de windstoten tijdens buien staat er in de bergen een stormachtige noordwestenwind, met pieken is windkracht 9 mogelijk. Ook komende nacht blijven er enkele sneeuwbuien mogelijk. Veel sneeuw zou hier niet meer uitvallen.


Morgenochtend valt er nog een laatste sneeuwbui aan de Noordkant. Maar al snel is het overal droog en in Karinthië breekt de zon flink door. Doordat er een zwakke nordstau staat blijft het ten Noorden van de hoofdkam wel meest zwaar bewolkt. De vorstgrens ligt rond de 1200 meter. Hierboven blijft het dus even diep winters. Onder de 1000 meter zal de gevallen sneeuw alweer beginnen te smelten.


Vanaf woensdag bepaalt een hogedrukgebied het weerbeeld in Oostenrijk. Tot en met sowieso zaterdag is het op en top voorjaarsweer met veel zon en oplopende temperaturen. Kijk goed uit als je de zon opzoekt. De UV-index begint namelijk flink op te lopen (tot 6).

Waarschijnlijk is het zondag ook nog mooi weer. Maar hierna lopen de meningen binnen de weermodellen uiteen. Tot die tijd kunnen we na de verse sneeuw van vandaag genieten van prachtig kaiserwetter.

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...