Winterberg ondanks warme weer gewoon open

Rauher Busch Winterberg
Rauher Busch Winterberg februari 2017 © Michel Roelfsema

Een wonder in Winterberg, zo mag je het toch wel omschrijven. Onder het moto FANtastisch Duitsland kijken wij even naar Winterberg. Het gebied ligt laag en niet in de alpen en toch gaan er een hoop Nederlanders heen ter voorbereiding op een weekje skiën in Oostenrijk. De laatste dagen was het qua gevoel meer lente dan winter. Maar toch heeft dit gebied iets wonderbaarlijks gedaan.

Terwijl er warmterecords sneuvelden in Oostenrijk was het in Nederland en Duitsland ook niet bepaald winter. Het kerstgevoel verdween weer als je naar buiten keek. En ook de winterjas kon weer even de kast in, maar toch hebben de mensen van het Skiliftkarussel Winterberg het voor elkaar gekregen om tot op de dag van vandaag twee pistes te kunnen openen. Nu niet dit weekend massaal richting het Sauerland vliegen, het zijn twee kleine pistes die een grote toestroom van mensen niet aankunnen.

Wacht even af of er vanaf dit weekend voldoende sneeuw gaat vallen, de voorspellingen zeggen dat het op 24 december kan gaan sneeuwen.

Hoe dan ook heeft men toch voor elkaar gekregen om twee skipistes te openen namelijk:

  • Ruwe Bush (Nr. 12) Parkeren P6
  • Poppenberg (nr. 5) Parkeerplaats P7
    nr. 10a en 10b vanaf za. 21.12. alleen voor nu transport naar boven (Parkeren P2)

Let wel op dat de liften onderling niet verbonden zijn, er niet genoeg sneeuw ligt voor grote groepen mensen en sleeën niet mogelijk is. Uiteraard is er ook geen avondpiste, meer informatie zie hier en de geopende liften en pistes zijn hier te vinden.

Laten we hopen dat voor dit gebied Frau Holle snel terug gaat keren.

Colada Sport2000 banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Ski Outlet Logo

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht