Winterberg zoekt samenwerking met andere skigebieden

Rauher Busch Winterberg

Winterberg zoekt samenwerking met andere skigebieden, dit zal moeten gebeuren met nieuwe liften en misschien zelfs een gondel richting Neuastenberg en Altastenberg.

De toekomst van de Winterberg Höhendörfer is volgens Michael Beckmann (directeur toerisme) somber, met de samengang is het doel de wintersporters in het gebied meer te spreiden.

Sombere toekomst

Er wordt een sombere toekomst voorgeschilderd voor de dorpen rond Winterberg. Onder andere door veroudering en afname van de bevolking. Dit zorgt ervoor dat de sociale structuur in de dorpen acuut in gevaar komt. Om het tij te keren is het plan van Michael Beckmann om de skigebieden van Winterberg, Neuastenberg en Altastenberg te koppelen.

Zo wil men de de drukte in Winterberg verlichten, de verkeersproblemen verminderen en de stroom wintersporters beter verdelen. Ook zullen hiermee de inkomsten in de dorpen rond Winterberg worden verhoogt.

Nieuwe liften en gondels

In het plan om de skigebieden te koppelen omvat de bouw van drie nieuwe stoeltjesliften of gondels, de voorkeursvariant is het best mogelijke compromis tussen de wens en rekeninghoudend met het milieu. Alleen kijkend naar de economische en sportieve aspecten, dan was een directe verbinding van de Bremberg naar Altastenberg de voorkeur.

Maar net als in Oostenrijk wil men geen schade aanbrengen aan de natuur, daarom werd dit plan al direct afgewezen.

Als alles mee zit zal het nog zeker vier tot vijf jaar gaan duren voordat het gerealiseerd is, diverse factoren spelen mee en dat moet eerst gladgestreken worden.

Bron: Westfalenpost

Snowworld banner groot

Snowworld banner Algemeen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...