Wintercomeback met kou en sneeuwval!


Wintercomeback met kou en sneeuwval

Na weken met bijzonder hoge temperaturen, en slechts een enkele dag koeler weer, maakt de winter een grote comeback. Voor een langere tijd komt het kwik lager dan norm uit, en daarbij moet ook rekening worden gehouden met sneeuwval tot in de dalen.

Maar voordat het zover is krijgen we vandaag eerst nog een warme zomerdag. Onder leiding van een hogedrukgebied stijgt het kwik flink. De maximumtemperatuur komt vanmiddag uit tussen 25 en 30 graden. Ook dat is nog altijd erg bijzonder. Want ter vergelijking; als het niet vorige week 30 graden was geworden hadden we alsnog een datumrecord vandaag. Naast zonneschijn trekken ook wolkenvelden over, voornamelijk hoge sluierbewolking. Daarbij blijft het gelukkig wel droog.

Morgen volgt een omslag met een koufront. Na een droge ochtend volgen stevige buien, regionaal met onweer en hagel. Als eerste doen de buien de noordelijke deelstaten aan, als laatste de zuidelijke. Voor de buien uit wordt het nog 23 tot 27 graden in het zuiden, in het noorden blijft het al beduidend koeler.

Dinsdag is het guur en wisselvallig weer, over Karinthië trekt een actief neerslaggebied. Hier kan de sneeuwvalgrens zakken naar 1000 meter. Elders zijn er ook langere droge perioden. In de dalen is het maximaal 7 tot 11 graden.

Woensdag trekken winterse buien met sneeuwval over de noordelijke deelstaten. Met name in Tirol en Salzburg kan tot in de dalen een redelijke sneeuwlaag vallen. De sneeuwvalgrens pendelt daarbij tussen 600 en 900 meter.

Ook de rest van de week blijft het koud, zeker boven 1000 meter maakt de winter een grote comeback. Zo volgt ook later nog sneeuwval. Zicht op een terugkeer van lente of zomerweer is er voor nu nog even niet.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×