Wintereinbruch in het westen

Wintereinbruch in het westen

Grote verschillen vandaag binnen Oostenrijk, in het westen lijkt de winter weer helemaal terug met sneeuwval. Maar in het oosten en zuiden is het juist nog mild en valt regen tot hoger op de berg.

Vandaag heeft de bewolking de overhand en uit de bewolking valt neerslag. In grote delen van Tirol en Vorarlberg is dit sneeuwval tot 600-1000 meter. Daarmee is het weer wit tot in veel dalen. Op sommige plaatsen is een dik pak sneeuw gevallen. Richting het oosten en zuiden is de lucht een stuk milder en valt de sneeuw pas hoger op de berg. Hier is van een wintereinbruch geen sprake. Hierdoor zijn er grote verschillen, ook in de temperatuur. In het westen ligt het maximum slechts enkele graden boven nul, in het oosten is het soms warmer dan 10 graden.

Vanavond en komende nacht blijft de bewolking overheersen en soms valt een bui. De sneeuwvalgrens ligt tussen 700 en 1200 meter.

Morgen breekt het wolkendek geregeld, maar tussen Tirol en het Wienerwald blijven meer wolkenvelden over. Hier is soms een bui mogelijk. Later wordt het droog en in het zuiden breekt de zon flink door. Het wordt maximaal 9 tot 14 graden.

Vrijdag en zaterdag verlopen zonnig en droog, er is veel ruimte voor de zon. De temperatuur loopt op naar soms lenteachtige waarden. Vanaf zondag neemt de bewolking toe en wordt het geleidelijk wisselvalliger. Na het weekend is er nog wel veel onzekerheid.

Jeroen Elferink

Weer 5 maart 2024

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...