Dinsdag wintereinbruch met sneeuwval!

Dinsdag kunnen door de wintereinbruch de sneeuwkanonnen uit

Dinsdag wintereinbruch met sneeuwval!
Het wordt langzaam aan steeds kouder in de Oostenrijkse Alpen. Maar tot nu toe viel het wat betreft sneeuwval nog wel een beetje tegen. Gelukkig gaat daar snel verandering in komen, dinsdag wordt het namelijk in vrijwel heel Oostenrijk wit! Een heuse wintereinbruch is onderweg…

Van een wintereinbruch is vandaag nog geen sprake. Binnen Oostenrijk zien we deze ochtend een duidelijke tweedeling. Een zwakke storing zorgt voor wolkenvelden en langs de Duitse grens zelfs voor een winterse bui. Maar vanaf de hoofdkam richting het zuiden zien we juist brede opklaringen en veel ruimte voor de zon. Deze tweedeling blijft vandaag, al zal de zon ook rondom de hoofdkam steeds meer de ruimte krijgen vandaag. Kortom op de meeste plaatsen een vriendelijke dag, maar direct aan de grens met Duitsland wat minder. Het wordt maximaal 2 tot 6 graden, op 2000 meter vriest het een graadje of 4.

Vanavond raakt het bewolkt en tijdens de nacht begint het in delen van Vorarlberg en Tirol enige tijd te sneeuwen. Het gaat om een versplinterd front waarbij er in sommige dalen zomaar eens 5 centimeter kan vallen. Maar helaas zijn er ook dalen waar het nagenoeg droogt blijft. Kortom afwachten waar de lokale wintereinbruch deze nacht plaatsvindt.

Maandag is het na een laatste sneeuwbui in de ochtend snel droog. De rest van de dag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het wordt maximaal 3 tot 8 graden, ietsjes milder dan de laatste dagen.

Dinsdag volgt de wintereinbruch. Eindelijk gaat het op uitgebreide schaal sneeuwen tot in de dalen. Vrijwel overal wordt het tot in de dalen wit bij een sneeuwgrens die daalt naar 600 meter. In sommige delen van Oostenrijk is zelfs sprake van een sneeuwdump, vooral rond de hoofdkam en aan de zuidkant. Met een beetje geluk valt er in deze regio’s zomaar eens 40 tot lokaal 60 centimeter sneeuw. Aan de directe noordkant valt het helaas wat tegen met maximaal 15 tot hooguit 30 centimeter. Maar goed het is wel een echte wintereinbruch waarbij het overal wit wordt.

Ook de dagen erna blijft het aan de frissere kant. Toch stijgt de sneeuwgrens met regelmaat naar 1500 meter of nog iets hoger.

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Banner Wens Chalets BV (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×