Winterhighlights Saalbach Hinterglemm 2017-2018

Saalbach Hinterglemm

Het Skicircus staat er om bekend dat het er altijd bruist. Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn heeft van het begin van het winterseizoen tot het einde een kalender vol FANtastische evenementen. Hierbij winterhighlights Saalbach Hinterglemm in 2017 en 2018.

De “gekte” in het Skicircus begint al op 2 december 2017 maar gaat pas los bij de opening van het nieuwe skiseizoen(8-10 december 2017) Het winterseizoen loopt door tot 8 april 2018.

Leoganger Advent

Het gebied zal voor de wintersporters nog niet officieel open zijn, des ondanks zal er op 2 december een kerstmarkt zijn in Leogang. De kerstmarkt inclusief een kribbe zal bij het schoolplein bij de basisschool in Leogang gehouden worden.

Meer info

NITRO Snowboard Test Centre & BOARD.AT Workshop

Nitro Skitest Leogang

Probeer de nieuwste snowboards en bindingen van Nitro, dit kan elke woensdag van 1 december 2017 tot en met 8 april 2018 van 10:00 tot 15:00 uur. Ook wordt er dan een workshop gegeven door de meest ervaren snowboarders van Board.at.

Inschrijven doe je bij de Asitzmuldenbahn en de Sportbahn Asitzkogel.

Meer info

Bergfestival

Dit tweedaagse festival bestaat 5 jaar en duurt 2 dagen en 2 nachten, een weekend lang met (hopelijk) veel sneeuw, veel mensen, goede muziek. De locaties zijn o.a. de Hinterhag Alm, Castello en Goaßstall, maar er zijn meer locaties. Één van de grote bands op dit festival is Wolfsmother, welke bands en artiesten hun opwachting gaan maken is HIER te lezen.

Het festival wordt gehouden van 8 tot en met 10 december 2017.

Meer info.

Rave on Snow

Het BERGFESTival is net afgelopen en het volgende festival is er al weer en dat 4 dagen nadat het andere festival is afgelopen. Van 14 tot en met 17 december 2017 staat het Skicircus in het teken van Rave on Snow, editie 24. Al 2 decennia wordt er rond deze tijd een elektronisch dancefestival georganiseerd. De eerste werd in 1993 georganiseerd. Vanaf 1999 zijn Thomas Kleutgen en Bob Shahrestani erbij in de organisatie. Op de site van Saalbach staat een interview met deze organisatoren.

Een festival met 70 DJ’s en live acts, meer info.

Rave on Snow 2015

Kerstmarkt in de gondel

Op 17 december 2017 is weer een mooie evenement. In dit geval een ééndaags evenement. Het evenement wordt dit jaar voor de 2e keer gehouden, de locatie is de 12er Express. De eerste editie in 2016 werd tegelijk met de opening van de nieuwe 12er Express in Hinterglemm gehouden. Ook dit jaar doneert het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn € 1,- van iedere gemaakte rit met deze gondel.

Vorig jaar resulteerde dat in een geweldig bedrag van €10.000,- voor het kinder kanker fonds in Salzburg.

Meer info

Mountain Attack

Saalbach Mountainattack

Op 12 januari 2018 wordt voor de 20e keer de Mountain Attack gehouden, Oostenrijks grootste en zwaarste tour-skiwedstrijd.  De race is onderverdeeld in drie disciplines, de “Schattberg race“, de “Tour” en de “Marathon“, de kick-off is op 16:00 uur op het dorpsplein in Saalbach.

Meer info

White Pearl Mountains Days

White Pearl Mountaindays

Van 16 maart tot 1 april 2018 zal het skicircus 16 dagen in het teken staan van muziek, eten, gezondheid en fitness.

Kortom de Alpine Lifestyle!

Overdag zal genieten het hoofddoel zijn. In de berghutten, restaurants en hotels biedt men culinaire specialiteiten die speciaal voor dit evenement gemaakt zijn. Maar muziek is toch wel waar het om draait, dit onder begeleiding van internationale DJ’s en live optredens.

Meer info

Dutchweek

Dutchweek Saalbach 2018

Of eigenlijk Dutchweekend want van 21 tot en met 25 maart 2018 is Saalbach Hinterglemm weer het domein van de Nederlanders, en dat voor de derde keer. Van donderdag tot en met zondag zullen diverse DJ’s optreden in diverse locaties, ook kan met paragliding, een helikoptervlucht en de watersplash mee worden gedaan.

Wil je naar dit event dan is er HIER te boeken.

Meer info

Avondpiste

Hinterglemm Nightpark

Zowel in Hinterglemm als Leogang is er de mogelijkheid om ’s avonds de piste op te gaan, in Leogang kan dat 3 keer in de week mits de sneeuwcondities het toelaten. Iedere maandag, dinsdag en zaterdag kun je in Leogang van 19:00 tot 21:30 terecht op de Schanteilift.

In Hinterglemm heb je de keus om of het funpark of de piste bij de Unterschwarzach lift onveilig te maken. Via een makkelijke blauwe piste of de iets zwaardere rode piste kom je uit in “downtown” Hinterglemm.

De “Flood-lit Slope” zoals men het in Hinterglemm noemt bestaat uit twee pistes, een Skimovie race parcour en er is ook een freestyle funpark de Nightpark. In en rond de piste en funpark zijn er genoeg andere dingen te doen, er is dus genoeg voor iedereen. De flood-lit slope is ’s avonds geopend van maandag tot en met zaterdag tot 21:30 uur.

Meer hier 

Skicircus avondskien

Rodelen

In Saalbach, Hinterglemm en Leogang is er ook de mogelijkheid om op een verlichte piste te gaan rodelen. Dit kan in Hinterglemm op de Reiterkogel. In Saalbach zijn er twee namelijk de Spielberghaus en de Maisalm beide op de Kohlmaiskopf en uiteraard in Leogang.

Roddelen in Leogang start op de Stöckalm, deze is te bereiken via het middenstation van de Asitzbahn.

Alle roddelbanen zijn meestal van maandag tot en met zaterdag van 18:00 uur tot 21:30 geopend behalve in Leogang die sluit om 22:30.

Avondpiste Hinterglemm

Uiteraard kan men naast dit alles ook de geschiedenis van het gebied leren kennen in het museum, we hebben hier al eerder over geschreven. Men kan een sneeuwscooter onder deskundig toezicht besturen, en veel meer.

Alle activiteiten zijn hier te vinden, en alle evenementen zijn hier te vinden.

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht