Winterinval met sneeuw opkomst

Eindelijk weer verse sneeuw van betekenis!

Winterinval met sneeuw opkomst

Vandaag en morgen is het nog relatief zacht in Oostenrijk, maar zaterdag volgt een winterinval. Daarbij gaat het sneeuwen tot in de dalen.

Vanmorgen is het weerbeeld nog wisselvallig, wolkenvelden met zon en enkele buien wisselen elkaar af. Daarbij pendelt de sneeuwvalgrens tussen 900 en 1300 meter. Echter wordt op Vorarlberg na nergens grote neerslaghoeveelheden verwacht. In de loop van de ochtend verdwijnen de buien en vanmiddag breekt de zon op steeds meer plaatsen door. Halverwege de middag is het zelfs kaiserwetter met vaak blauwe luchten en zon. Maar in de hogere bergen staat wel de gehele dag een storm met windstoten van 70 tot 100 km/u. Hierdoor kunnen liften die windgevoelig zijn kort kunnen sluiten.

Vanavond en vannacht komen brede opklaringen voor en koelt het hard af, uiteindelijk raakt het alsnog bewolkt. Het blijft tot de ochtend droog.

Morgen is het overwegend bewolkt, al komen ten noorden van de hoofdkam ook zonnige momenten voor. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en ontstaat er lichte föhn. In de zuidelijke deelstaten kan wat regen of sneeuw vanaf 1400 meter vallen. Op 1500 meter is het veelal 0 tot 3 graden. Morgenavond begint het op meer plaatsen te regenen of sneeuwen, de sneeuwvalgrens ligt rond 1000 meter.

Zaterdag volgt een winterinval met sneeuw. Het is de hele dag bewolkt en verspreid over Oostenrijk valt matige sneeuwval. De sneeuwvalgrens ligt daarbij rond 600 meter in Vorarlberg en Tirol tot 1000 meter in Karinthië. Hieronder valt dus nog wel regen, maar tijdens de avonduren zakt overal de sneeuwvalgrens tot in de dalen. Het sneeuwt veelal matig, met vooral in Tirol en Vorarlberg de meest intensieve neerslag.

Ook zondag blijft het bewolkt met lichte tot matige sneeuwval. In totaal valt veelal 15 tot 25 centimeter sneeuw, regionaal zijn door stuwing flinke uitschieters omhoog mogelijk. Ook staat er in de bergen veel wind en is het ijzigkoud, op 1500 meter ligt de temperatuur rond -9 graden.

Maandag wordt het geleidelijk droger, maar is het bitterkoud, de winterinval is compleet met overdag boven 1500 meter strenge vorst. Vanaf dinsdag breekt de zon door.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×