Het blijft winters in de bergen

Deze meivakantie wordt geen hoogvlieger betreft weer in Oostenrijk. Het is momenteel uiterst wisselvallig en koel in Oostenrijk. En het ziet er naar uit dat het de komende dagen niet veel beter wordt.

Radarbeeld deze ochtend

Deze ochtend starten we met veel bewolking. Dit komt doordat een nieuw koufront over Oostenrijk ligt. Uit de bewolking valt regen en deze ochtend ook tot 1200 á 800 meter sneeuw! Het is dus niet enkel in de bergen winters. Vanmiddag trekt het koufront richting oost Oostenrijk. Maar dit betekent nog niet dat het vanuit het westen heel veel beter wordt. Een nieuwe buienlijn (roze lijn) trekt Oostenrijk binnen. Er zijn enkele korte opklaringen maar in de bergen blijft het vooral zwaar bewolkt. Uiteindelijk volgen er weer nieuwe buien en boven de 1200 meter met sneeuw. Het wordt 2 tot 8 graden, op 2000 meter -5.

Ook morgen, maandag, is het slecht weer. Het is zwaar bewolkt en de zon zullen we de hele dag niet zien. De wind draait van het noordwesten naar noordoosten en trekt verder aan. Hierdoor wordt het voor het gevoel nog een stukje frisser. In de ochtend kan het 700 meter sneeuwen, maar in de loop van de dag stijgt de sneeuwgrens naar 1300 meter. Het wordt uiteindelijk 3 tot 9 graden, in het flachland 10 of 11. Op 2000 meter is het 3 graden onder nul.

Dinsdag trekt een nieuw regenfront vanuit het noordoosten Oostenrijk binnen. Het regent de hele dag flink door waarbij de sneeuwgrens in de ochtend rond de 900 meter ligt. Gedurende de dag stijgt deze grens naar 1500 meter. Ondertussen kan boven de 1500 meter 20 tot 40 centimeter sneeuw zijn gevallen. Ander weer zien we aan de Zuidkant waar de stroming een föhn veroorzaakt. Met opklaringen kan het hier 14 tot 17 graden worden. Prima weer hier. Op 2000 meter is het -2, met föhn +3.

Tijdens de dagen die volgen knapt het weer geleidelijk aan iets op. Maar het blijft relatief onbestendig met geregeld fikse regenbuien. Middagtemperaturen stijgen wel naar 15 tot 19 graden, maar tijdens de heldere nachten kan het tot nachtvorst komen. De lente komt de komende week nog niet echt lekker van de grond.

Jeroen Elferink

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...