Winters met sneeuw en zon

Saalbach 15-01-2021

Saalbach 15-01-2021 © Marlieke

Winters met sneeuw en zon

De komende dagen is het winters met sneeuw en zon, het is nog steeds op en top winters in Oostenrijk. Sneeuw, zon, wolken en ook kaiserwetter.

Vandaag sneeuwt het ten noorden van de alpen met een sneeuwgrens rond de 500 meter, in het zuiden en zuidoosten zal het droog en zonnig zijn met een wind vanuit het westen. In het westen zal in de loop van de ochtend de extreme sneeuwval voorbij zijn en kan de zon zich soms laten zien. Aan de noordkant van de Alpen waait een sterke wind van west naar noordwest en daarmee zou het ook tot een sneeuwstorm kunnen komen. De temperaturen bereiken in de middag een maximum van min 5 tot plus 3 graden. Op 2000 meter hoogte is het min 9 graden.

Morgen wisselen wolkenvelden en de zon elkaar af met meer zon in het zuiden, in de ochtend kan er hier en daar mist voorkomen. Tegen de avond kan het gaan regenen in Ober- en Niederösterreich later ook buien in Wenen. Boven de 400 tot 1100 meter zal de neerslag als sneeuw gaan vallen. De wind zal licht tot matig zijn van zuidoost naar west. De temperaturen stijgen naar maximaal min 1 tot plus 5 graden, op 2000 meter naar -6 tot -2 graden.

Sneeuwval 18-01-2021

Sneeuwval 18-01-2021

Verdere trend

Woensdag wordt het door invloed van een hoge drukgebied zonnig maar het zal niet onbewolkt blijven. Dit met een lichte tot matige wind ui het zuidoosten draaiend naar het zuidwesten. Maximum zal uitkomen tussen de 0 en 11 graden een stuk warmer dan de afgelopen dagen, op 2000 meter ligt het van noord naar zuid tussen de 3 en -5 graden.

Donderdag zal door de aanhoudende zuidwestelijke stroming steeds meer bewolking voorkomen waaruit het kan gaan regenen of sneeuwen. De sneeuwgrens ligt tussen de 700 en 1000 meter. In het grootste deel van Oostenrijk blijft het echter droog en kan de zon zich laten zien. De temperaturen liggen tussen de 1 en 13 graden, op 2000 meter ligt dit van zuid naar noord tussen de -4 tot +3 graden.

Hoe het allemaal verloopt richting het weekend morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...