Winterse inval volgende week

Winterse inval volgende week?

Veel weersites melden het al, het gaat kouder worden volgende week met sneeuwval in de Alpen. Ook is een natte sneeuwbui in Nederland zelfs niet uit te sluiten maar wij concentreren ons vooral op de situatie in Oostenrijk. Op Bergfex kijken wij wel eens al is het maar om te zien welke sneeuwverwachting men heeft in centimeters. Ja, wij geven toe dat ze er wel is naast zitten en dat het enorm schommelt ?

Winters

… en dat wordt graven… volgende week ook in de Alpen?

Gisteren hadden we bv staan dat er zo’n halve meter zou gaan vallen in gebieden van Tirol en Salzburgerland. Kijken we op dit moment dan is daar weinig van over.  Weersites gaan voor een full hit voor Frankrijk en Zwitserland. Hoeveel er voor Oostenrijk overblijft wachten we rustig af…het zou zomaar kunnen zijn dat de modellen nog wel een paar keer veranderen van de week want we zitten ook op het randje van de betrouwbare termijn. Maar…1 ding is zeker het wordt kouder en de meeste gebieden zijn in het bezit van een arsenaal aan sneeuwkanonnen en lanzen. Hou de webcams maar is in de gaten komende week.

Onderstaand nog 2 plaatjes waarop te zien is dat het hoge noorden ook diep in de winter komt te zitten en de alpen worden ingesloten door de sneeuw. Het 2e plaatje geeft aan de temperatuur op 1500 meter hoogte. Goed te zien is dat Europa gaat afkoelen maar of dit zo blijft?

Winterse inval

Winterse inval

We gaan het allemaal zien het is nog zo n 40 dagen tot de kerst. Wij maken ons geen enkele zorgen het zal dit winterseizoen vast en zeker goed komen… en als het witte goud is gevallen dan kan de zon gaan schijnen en kun je onderstaande video maken. Is het niet prachtig ?

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×