Winterse omstandigheden in sommige gebieden veel sneeuw

Westendorf Topfoto Sneeuw

Westendorf januari 2020

Winterse omstandigheden in sommige gebieden veel sneeuw, in het oosten en zuidoosten ook met ijzel! Het belooft een sneeuwrijk weekend te worden met een vorstgrens dat niet boven de 1400 meter uit zal komen.

In de ochtend valt overal sneeuw behalve in Vorarlberg hier zal het ondanks de bewolking droog blijven. Toch bestaat er in het oosten en zuidoosten de kans op ijsregen of ijzel. In de bergen waait er een sterke tot stormachtige wind, en in de laag gelegen delen waait een zwake tot matige wind vanuit het zuiden. Het begint fris tussen de -5 en plus 2 graden, dit stijgt in de middag naar 1 tot 8 graden. Op 2000 meter blijft het fris met -6 graden in het westen tot -1 in het oosten.

Sneeuwgrens vrijdag 04-12 21.00Vrijdag begint met veel bewolking in het zuidwesten, de bewolking breidt zich in de loop van de dag verder uit. In de avond sneeuwt en regent het intensief met een sneeuwgrens tussen de 600 en 1100 meter. De hoogste temperaturen liggen tussen de 1 en 8 graden, hogerop op 2000 meter ligt dit tussen -6 en +3 graden.

Sneeuwval vrijdag 04-12 21.00Weekend sneeuw

Op zaterdag ligt de sneeuwgrens rond de 1600 meter waarbij het in de dalen kan gaan regenen hogerop is het sneeuw, in het oosten zal het droog blijven. De temperaturen schommelen tussen de 0 en 12 graden. Op zondag sneeuw in het westen tot en met lijn Salzburgerland en Karinthië elders blijft het droog behalve van Graz tot Wenen waar het kan gaan regenen. De sneeuwlijn schommelt tussen de 600 en 1100 meter waarbij het maximum tussen de -2 en +8 graden ligt.

Hoeveel sneeuw er uiteindelijk valt en hoe het na het weekend er uit zal zien, morgen meer hierover.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weersverwachting per streek:

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...