Winterse vrijdag met sneeuwval

Een winterse vrijdag met sneeuwval in de bergen!

Winterse vrijdag met sneeuwval

Eindelijk is het zachte weer verdreven in Oostenrijk. Deze ochtend zien we een actief lagedrukgebied nabij het Alpenland liggen en met een noordwestelijke stroming wordt koude vochtige lucht aangevoerd. Een echte winterse vrijdag met de hele dag sneeuwval vanaf 1000 meter!

Vanmorgen is het overal bewolkt en vanaf het Bregenzerwald tot aan het Wienerwald regent en sneeuwt het flink. Met name in Tirol en Vorarlberg zakt de sneeuwgrens tot 1000 meter. Elders ligt de sneeuwgrens veelal tussen de 1300 en 1500 meter. Gedurende de dag blijft de sneeuwval in meerdere of mindere mate aanhouden. Enkel in Vorarlberg wordt het in de loop van de middag droger met uiteindelijk nog de zon erbij.

Uiteindelijk valt de meeste sneeuw in de regio van het Ötztal. Hier valt op de toppen 40 tot lokaal bijna 60 centimeter sneeuw. Elders valt er veelal op de toppen 15 tot 30 centimeter. De minste hoeveelheden verwachten we tussen de 1000 en 1500 meter en in het oosten van het land.

Vanavond trekt de regen en sneeuwval weg richting Hongarije en Tsjechië. Het wordt overal droog en de winterse vrijdag sluit af met opklaringen en vorst. Toch neemt in de nacht de bewolking opnieuw toe en vanuit het noorden naderen enkele winterse buien Oostenrijk.


Morgenochtend hebben we langs de noordkant te maken met enkele winterse buien. Onder de 1100 meter zijn deze buien sowieso vloeibaar. Maar hierboven kan nog het e.e.a. aan sneeuw bijvallen. Ook kunnen de buien gepaard gaan met windstoten en soms een klap onweer. Gelukkig wordt het vanaf de tweede middaghelft rustiger en droger. Geregeld breekt de zon dan door maar met maximaal 5 tot 10 graden in de dalen en op 2000 meter -3 graden is het fris.

Zondag zorgt een nieuw hogedrukgebied voor rustiger weer. Met geregeld de zon erbij is het een vriendelijke weerdag. Ook bereikt zachtere lucht Oostenrijk en zien we middagtemperaturen die alweer in de dubbele cijfers komen. Ook stijgt de vorstgrens naar 2200 meter.

De nieuwe week brengt over het algemeen vrij zacht en zonnig herfstweer met maxima tot 19 graden. Ook schijnt dagelijks de zon. Kortom de winterse vrijdag zorgt niet voor een koudere trend.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Oostenrijkse Winkel grote banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...