Winterse week met sneeuw opkomst

Kitzbühel ribbelpiste

Winterse week met sneeuw opkomst

Het belooft komende week weer wat winter te worden in Oostenrijk waarbij er zeker nog wat sneeuw gaat bijkomen. Zelfs tot in de dalen gaan de vlokken dwarrelen.

Het is vandaag op alle hoogten aanzienlijk afgekoeld en het is in Oostenrijk redelijk onstabiel. Er zijn veel wolken en regenbuien, sneeuw of natte sneeuw kunnen op elk moment naar beneden komen. In de Alpen sneeuwt het meestal tot in de dalen, in de heuvelachtige gebieden is de sneeuwgrens op 400 tot 700 meter. Vooral in Karinthië en in het zuidwesten van Stiermarken kan het tot de middag flink regenen en sneeuwen. Als de zon er bij zou komen dan alleen de westelijke kant van Oostenrijk.Laat in de middag kan de zon zich ook laten zien in het oosten. Er waait overigens een zeer krachtige wind in de bergen (vanuit west naar noordwest draaiend) De temperaturen bereiken slechts 0 tot 9 graden, op 2000 meter min 10 tot min 7 graden.

Ook op maandag overheersen de wolken en vallen er enkele regen of sneeuwbuien (Vorarlberg naar Salzkammergut) In het oosten en zuiden daarentegen schijnt de zon af en toe maar er zijn ook enkele buien van het Weinviertel via Wenen en Burgenland naar het zuiden van Stiermarken. De sneeuwgrens ligt tussen de 400 en 800 meter. In Oost-Tirol en Karinthië blijft het grotendeels droog. Er staat een stevige tot sterke westenwind. De temperaturen lopen op tot 1 tot 11 graden, tot 11 graden in het zuidoosten. Op een hoogte van 2000 meter is het min 8 tot min 5 graden van noord naar zuid.

Weersveerwachting Kaprun 14 maart 2021

Weersverwachting Kaprun vanaf 14 maart 2021. Op dinsdag wordt er behoorlijk veel sneeuw verwacht maar dat zal meer op de gletsjer zijn.

Kijken we de verdere trend dan zien we zeker nog in de skigebieden vele centimeters aan sneeuw er bij komen. Hopelijk vangen de gletsjers veel sneeuw die we wellicht nog kunnen gebruiken in mei of juni. Wellicht kunnen we dan weer naar Oostenrijk maar zover is het nog lang niet.

Morgen kijken we weer verder maar voor half maart is het aardig winters.

Neerslag Oostenrijk accumulatie 14 maart 2021

Bomen in de sneeuw

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...