Winterse woensdag met sneeuwbuien


Winterse woensdag met sneeuwbuien

Zicht op lenteweer, laat staan zomerweer, is er voorlopig in Oostenrijk niet. Daarbij spant deze woensdag echt de kroon, er vallen sneeuwbuien tot in de dalen. Ook de rest van de week blijft koud met winterse buien en vorst.

Vanmorgen is het bewolkt en trekken er over vooral de noordelijke delen van Oostenrijk flinke sneeuwbuien. Met name in Vorarlberg is al een dik pak sneeuw gevallen, ook elders aan de noordkant is of wordt het wit. De sneeuwvalgrens ligt deze ochtend vaak tot in de dalen. Aan de zuidkant is het droger en breekt geregeld de zon door. In de loop van de dag wordt het ook elders iets droger, maar sneeuwbuien blijven mogelijk. Daarbij stijgt de sneeuwvalgrens geleidelijk naar 1000 meter. Op 1500 meter vriest het vanmiddag -2 of -3 graden, in de dalen wordt het maximaal 3 tot 10 graden.

Vanavond en komende nacht wisselen opklaringen en nieuwe sneeuwbuien elkaar af, opnieuw kan het tot in de dalen wit worden. Tijdens opklaringen kan het tot vorst komen. Kortom slecht nieuws voor de natuur, veel bomen zijn al aan het uitlopen. De kans op serieuze vorstschade in de natuur is dit jaar bijzonder groot.

Ook morgen is het eerst wisselvallig met buien, in de middag is het vaker droog. Dan kan de zon doorbreken en is het met 5 tot 12 graden iets minder koud. De nacht naar vrijdag verloopt helder en windstil, op uitgebreide schaal komt het tot matige nachtvorst. Een zeer slechte nacht voor de landbouw en fruitteelt…

Vrijdag start droog en zonnig, maar in de middag volgt een front met regen. De sneeuwvalgrens ligt rond 1300 meter, en zakt in de nacht naar zaterdag tot in de dalen. Ook het weekend verloopt winters met nieuwe sneeuwbuien. Boven 1300 meter is dus de hele week compleet winter met een dik pak sneeuw en bijzonder lage temperaturen.

Jeroen Elferink

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×