Winterse zondag met sneeuwbuien


Winterse zondag met sneeuwbuien

Gisteren sloeg het weer compleet om in Oostenrijk, na nog een zonnige ochtend trok met hoge snelheid een koufront van west naar oost. Op het front zakte de sneeuwvalgrens flink, en deze ochtend vallen de sneeuwbuien inmiddels vaak tot dalniveau.

Vanmorgen trekken enkele sneeuwbuien over Oostenrijk, de sneeuwvalgrens ligt daarbij tussen 1000 en 600 meter. Het kan dus in enkele dalen wit zijn deze ochtend. Later op de dag neemt het aantal sneeuwbuien langzaam af en breekt tussendoor de zon vaker door. Wel blijft er een matige tot vrije krachtige noordwestenwind in de bergen staan. Dit kan voor stuifsneeuw zorgen op de hogere bergtoppen. Op 1500 meter wordt het maximaal -4 graden, in de dalen is tussen de buien door 5 tot 10 graden boven nul.

Vanavond en komende nacht blijven enkele sneeuwbuien vallen, maar er zijn ook opklaringen. Tijdens opklaringen koelt het af naar waarden ruim onder nul.


Morgenochtend is nog een laatste sneeuwbui mogelijk, maar hierna klaart het snel op. De middag verloopt in vrijwel heel Oostenrijk zonovergoten. Maar de aangevoerde lucht is nog wat fris en daardoor is het op 1500 meter de hele dag rond of onder nul. In de dalen stijgt het kwik naar 7 tot 12 graden.

Dinsdag draait de wind naar het zuiden en wordt weer warmere lucht aangevoerd. We krijgen te maken met een föhn, in de dalen wordt het weer lenteachtig. De maxima komen uit tussen 14 en 20 graden.

Ook woensdag en tijdens de dagen daarna blijven we te maken houden met een sterke zuidenwind. Geregeld trekken gebieden met neerslag over, waarbij de sneeuwvalgrens vaak tot in het hooggebergte ligt. Tussendoor zijn er ook zonnige warme momenten. Temperatuur komt dagelijks in de dalen rond 20 graden uit, in de lagere dalen kan het een enkele dag richting 23-24 of heel misschien zelfs 25 graden gaan!? Kortom niet echt winter(sport) meer in de lager gelegen gebieden.

Jeroen Elferink

Snowworld Banner 1250 900

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...