Winterseizoen in Oostenrijk gaat er gewoon komen!

Saalbach 14-02-2021

Saalbach 14-02-2020, dit wil men niet weer lege pistes.

Winterseizoen in Oostenrijk gaat er gewoon komen! Dit is de belangrijkste uitkomst tijdens een bijeenkomst van toerismefunctionarissen in Salzburg. Een tweede coronawinter moet voorkomen worden.

De politiek in Oostenrijk is het er over eens dat dit “topprioriteit” is en dat het winterseizoen dit jaar kan plaatsvinden. Het is immers ook belangrijk om banen te behouden aldus minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (ÖVP). De minister zei dit tijdens een gezamenlijke persconferentie, samen met de regionale chef van Salzburg Wilfried Haslauer (ÖVP) en Tiroolse gouverneur Günther Platter (ÖVP) Er zijn uitdagingen maar er komt een winterseizoen.

Hinterglemm HochalmVeel belangstelling voor een wintervakantie

Volgens Haslauer is de belangstelling groot zelfs als Duitsland een reiswaarschuwing af zou geven voor Oostenrijk. Met een vaccinatiegraad van 85% van de gasten zal een grote meerderheid niet getroffen worden door een reiswaarschuwing. “Onze gasten hebben met de pandemie leren leven”, zei de gouverneur van Salzburg.

Een oplossing voor kinderen onder de 12 jaar is er nog niet, volgens Haslauer is 22% van de gasten kinderen onder de 12 jaar. Men overweegt bijvoorbeeld meer testen voor hen te doen. Er zullen natuurlijk beperkingen zijn, zei Platter, maar de industrie heeft een duidelijke aankondiging nodig dat er een winterseizoen komt.

Geen lappendeken

De drang om te gaan vaccineren wordt groter, hier is de bevolking een deel van de oplossing aldus Haslauer, ook is volgens hem de boosterprik de “matchwinner”. Toch moet er geen lappendeken komen in de maatregelen, er moeten eenvoudige regels komen die iedereen begrijpt aldus Platter.

17 miljoen gasten

Aankomende winter verwacht het Oostenrijkse Bureau voor Toerisme 17 miljoen gasten uit de 7 belangrijkste landen. In de winter van 18/19 was dit 16 miljoen. Het WIFO verwacht voor het hele winterseizoen ongeveer 65 miljoen overnachtingen.

Lees onze liveblog.

Bron: orf

Stubaier Gletsjer ribbelpiste

Intersport Twinsport_Wintersport Outlet

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...