Winterseizoen Skicircus begint op 26 november 2021

Saalbach 14-02-2021

Winterseizoen Skicircus begint op 26 november 2021. De geplande opening van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is bekend, nu hopen dat Frau Holle ook aanwezig is.

Het winterseizoen 2021/2022 staat op punt van beginnen een aantal gebieden hebben al deels hun pistes geopend zoals b.v. de Kitzsteinhorn en de gletsjers van Sölden. Langzaam openen ook andere gebieden na een mislukte seizoen 2020/2021 weer haar deuren. Met de vaccinaties moet het in ieder geval beter worden dan het vorig seizoen.

Ook dit jaar zal de “Home of Lässig” in het teken staat van levensvreugde, gezelligheid en diversiteit, een gevarieerde en onvergelijkbare tijd die voor altijd zal worden herinnerd.

Nieuw in de winter 2021/22

De afgelopen zomermaanden zat het Skicircus niet stil en investeerde zij opnieuw in sneeuwzekerheid en verbeterd comfort voor alle wintersporters. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat de start van de bouw van de Limberg 8-persoons stoeltjeslift op de Schattberg en de liftverbinding naar Viehhofen voor onbepaalde tijd werden uitgesteld. Toch hebben wij vernomen dat de bouw van de liftverbinding naar Viehhofen ook wel bekend als de Saalbach X-press toch echt na het winterseizoen van start zal gaan.

  • Alpin Card Navigator:

Nieuw vanaf dit seizoen is de Alpin Card Navigator app als aanvulling op de Alpin Card waarmee je toegang krijgt tot 408 km aan pistes. Met de Alpin Card heb je toegang tot alle pistes in het Skicircus, op de Schmittenhöhe en op de pistes van Kaprun inclusief de Kitzsteinhorn. De app brengt je digitaal naar de gewenste bestemmingen, laat zien waar je bent als je de weg kwijt ben. Maar laat je ook zien waar je moet zijn als je op zoek bent naar een bepaalde hut, of gewoon bochten wilt maken op een blauwe piste.

De ontwikkeling van de app begon vorig jaar en is na een jaar intensieve ontwikkeling gereed met de start van het winterseizoen 2021/22, de app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

In de app staat alles in wat je zou willen zien met belangrijke informatie over de positionering, bestemmingsbegeleiding, routekeuze en highlights. De innovatieve app heeft drie categorieën namelijk liften, hutten en attracties en biedt snelle toegang tot het gewenste thema. Alles leidt tot meer gedetailleerde beschrijvingen en stelt je in staat tussen-bestemmingen in te voeren.

Saalbach locatie nieuwe piste

Links de locatie waar de nieuwe piste eindigt, genomen in februari 2019.

  • Skiverbinding Bernkogel – Schattberg X-press

Stonden wij in 2019 raar op te kijken toen wij opeens te horen kregen dat er een piste zou worden gebouwd tussen de Bernkogel en het dalstation van de Schattberg X-press. Met de ski’s over de schouders en dan lopen vanaf de Bernkogel door Saalbach naar de Schattberg X-press behoort hiermee tot het verleden. De skiverbinding van de Bernkogel (piste 146) naar de A1+A2 Schattberg X-press zorgt vanaf deze winter voor meer comfort voor alle wintersporters.

“Het idee voor deze verbinding speelde al een tijdje in ons hoofd”, aldus operationeel directeur van de Saalbach Lift Company, DI Walter Steiner. In september 2019 werd gestart met ongeveer 6 tot 10 meter brede en 300 meter lange skiroute vanaf piste 146, net boven het dalstation van de G1 Bernkogelbahn, direct naar de parkeerplaats van de A1 +A2 Schattberg X-press. Er waren uitgebreide hellingstabilisatiewerkzaamheden en er werd een 25 meter lange onderdoorgang gebouwd. Tijdens de bouw zijn ook sneeuwkanonnen voor deze skiroute voorzien.

  • Rosswald reservoir

In de zomer van 2020 werd in Hinterglemm groenlicht gegeven voor de aanleg van het nieuwe Rosswald-reservoir, met een capaciteit van bijna 230.000 m³. Dit tweejarig bouwproject moet de sneeuwzekerheid verder verbeteren. Het meer is momenteel in aanbouw en zal vanaf winter 2021 het skigebied tussen de Rosswald en Reiterkogel bevoorraden.

Maatregelen komende winter in het Skicircus

De hele wereld is nog in de greep van Corona, en de afgelopen maanden hebben zich aanzienlijke veranderingen voorgedaan. Om de veiligheid en gezondheid van iedereen te kunnen waarborgen zijn er een reeks aan maatregelen in werking gesteld om alle gasten en medewerkers te beschermen. Dit alles in overeenstemming met de huidige geldende voorschriften en aanvullende veiligheidsmaatregelen is men ervan overtuigd dat iedereen ontspannen en veilig kan genieten in dit geweldige gebied. Het totale gebied omvat maar liefst 121 liften en 408 km aan pistes.

De situatie zal voortdurend geëvalueerd worden en de gedragscode zal worden aangepast aan eventuele wijzigingen in de wettelijke of reglementaire vereisten.

Meer informatie ga naar: Saalbach.com 

Bron: Saalbach.com

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Turner Banner

Banner Bluetribe 1200x400

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...