Winterseizoen Winterberg dit weekend van start?

Rauher Busch Winterberg

Rauher Busch Winterberg februari 2016 © Michel Roelfsema

Winterseizoen Winterberg dit weekend van start? De tekenen staan op groen of beter gezegd wit, maar voorzichtig begint men aan de opening te denken.

De afgelopen weken was het feest in de Alpen, er viel een hoop sneeuw en de temperaturen zijn ook nog eens FANtastisch. En volgens Weerman Jeroen zal het de komende dagen niet veel aan veranderen. Een aantal skigebieden hebben delen van hun installaties en pistes opengesteld en aankomend weekend gaan een hoop skigebieden geheel open.

Winterberg denkt na over open gaan

Maar niet alleen de gebieden in de Alpen hebben delen van hun gebied eerder opengesteld, ook het Skiliftkarussell Winterberg heeft wat sneeuwval gehad. Zeker niet zo veel als in de Alpen, er was zo rond de 15 cm gevallen. Maar de komende dagen zal de temperatuur laag genoeg zijn om te kunnen starten met de sneeuwproductie, met een droge kou van -5ºC zal het mogelijk zijn dat hier vanaf vrijdag mee begonnen wordt.

Pistekaart Winterberg

Bron pistekaart: © skiliftkarussell.de

5 miljoen aan investeringen

Het Skiliftkarussell Winterberg heeft in totaal 5 miljoen euro geïnvesteerd in comfort en besneeuwing, investeringen o.a. in transportbanden en sneeuwmachines. In 2017 was het een en ander veranderd op de Kappe. Vorig jaar was men hier druk bezig om de verbinding tussen het dalstation van lift 25 en de bergstation van lift 14 op de Kappe te vervangen. Hiermee verdween één van de ergenissen in het Skilift Karussel, namelijk de lift 24.

Iets wat ook verdwijnt is de sleeplift bij lift 10a. Hier is een sleeplift en daarnaast een loopband. Daar voor in de plaats komt een nieuwe loopband. Persoonlijk had daar de sleeplift en loopband vervangen mogen worden voor een stoeltjeslift, meer capaciteit en snelheid.

Hoe dan ook zal de capaciteit van de loopband hoger zijn dan de sleeplift, dus zal de wachttijd ook afnemen maar de band is wel traag.

De sleeplift zal niet op de schroothoop komen, maar komt terug op de Käppchenhang.

Sneeuwzeker

Om de sneeuwzekerheid te verhogen zal er ook flink geïnvesteerd worden in de besneeuwingsinstallaties, er zijn er 20 aangeschaft. De moderne, energiebesparende sneeuwmachines  zullen de oude apparaten vervangen.

Meer info over wat er in geïnvesteerd wordt in het Sauerland lees het hier.

Hier, hier, hier en hier onze eerdere berichtgeving omtrent de nieuwe lift in Winterberg

Opening aankomend weekend

Het ligt aan de komende dagen of het koud genoeg is en blijft, natuurlijk mag Frau Holle flink met de poederbus schudden. Maar doet ze dit niet of veel te weinig, dan is het de hoop dat de koudelucht droog is zodat men de kunstmatige sneeuwproductie kunnen starten.

Het is afwachten de komende dagen, maar heel stiekem gaan we ervan uit dat ook dit weekend dit gebied ook begint aan haal seizoen.

Hoe sneeuw gemaakt wordt is hier te lezen.

Bron

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht