Wintersport staat voor de deur, wees voorbereid!

 

Wintersport staat voor de deur, wees voorbereid!

Sneeuwrijden

Het is herfst, dus tijd voor wintersport! Grote kans dat jij binnenkort ook weer op de lange latten van de sneeuwbergen af gaat. Het is onder Nederlandse vakantiegangers steeds populairder om met de auto naar je wintersportbestemming te gaan. Net zo makkelijk en de reistijd valt relatief mee. Maar wees wel op je hoede. Een autorit naar een winterse bestemming is anders dan een rit in Nederland. Gladde wegen in combinatie met hoogteverschillen zorgen voor een rit die toch wat aanpassingen in je rijstijl vragen. Wij helpen je hier graag bij.

Hoe dichter je bij je bestemming aankomt, hoe meer hoogteverschillen je tegen gaat komen. In combinatie met de winterse neerslag zorgt dat voor moeilijk begaanbare wegen. Een essentieel onderdeel van je rijstijl is om niet te vaak en te heftig de rem te gebruiken. Door te veel en te hard je rem te gebruiken, kun je in een slip raken. Het is daarom aan te raden om zo veel mogelijk op je motor af te remmen. Dit doe je door in een lage versnelling te rijden, en daarmee de motor in te zetten om snelheid te minderen. Dit zorgt er bovendien voor dat je een betere grip hebt met je banden op de gladde wegen.

Laat vooraf de juiste banden monteren op je auto. Op winterbanden rijden is essentieel als het gaat om autorijden in winterse omstandigheden. Je autogarage kan je daar uitgebreid over adviseren en helpen bij het monteren van je winterbanden. Daarnaast is het aan te raden om je auto goed te laten controleren voordat je deze rit gaat maken. Het laatste wat je wil is dat je met autoproblemen in de kou komt te staan. Bekijk hier een aantal tips als het gaat om het gebruik van winterbanden naar je wintersportvakantie.

winterbanden

 

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...