Wintersport weer mogelijk vanaf 24 december, wij moeten nog even wachten tot 7 januari 2021?

Lawine

Wintersport weer mogelijk vanaf 24 december, wij moeten nog even wachten tot 7 januari 2021

De pandemie is niet voorbij en het virus is er zeker nog daar opende Sebastian Kurz de persconferentie mee. Om vervolgens te zeggen dat het doel is om in de zomer weer terug te keren naar normaal.

In Oostenrijk kijkt men ook naar het besmettingsgetal over 7 dagen gemeten. Deze is teruggegaan van 600 (medio november) naar 250 en dit getal zijn dan de besmettingen gemeten op 100.000 mensen.

Dalende trend is ingezet maar Oostenrijk is er nog lang niet. Er zullen nog steeds maatregelen zijn de komende maanden. Ook komen er meer testen op beroepsgroepen en in regio’s.

Maandag 7 december kunnen de scholen deels open. Kleuterschool en lagere scholen gaan open (leerplicht), voorgezet onderwijs dat is nog steeds thuis blijven, leren en lessen volgen via de computer, afstandsonderwijs dus.

Saalbach Kohlmais Topfoto

Wintersport

Vanaf 24 december 2020 is wintersport weer mogelijk (voor de Oostenrijkers, skiën langlaufen schaatsen dat mag weer) Voor de Bergbahnen blijven de regels:

  • Er dient neus en mondbescherming gedragen te worden in de liften.
  • Bij in en uitstappen afstand houden
  • Capaciteit in de lift wordt teruggeschroefd maar men heeft nog geen invulling hierover vrij gegeven

Overigens blijft de binnensport nog steeds gesloten.

Het doel is ook dat de Oostenrijkers met de kerst en oud en nieuw met maximaal 10 mensen samen kunnen zijn. Dat is een doel en nog niet besloten dat hangt af van de cijfers en hoe deze nog de komende tijd naar beneden gaan.

Kunnen wij als Nederlanders en Belgen naar Oostenrijk afreizen?

De skigebieden gaan open op 24 december 2020. Maar Hotels etc blijven gesloten tot en met minimaal de eerste week januari (7 januari 2020) Vanaf 7 januari zou het weer mogelijk kunnen zijn (definitieve beslissing wordt nog genomen maar dat blijven we volgen) Wil je eventueel naar Oostenrijk reizen dan moet je 10 dagen in quarantaine, na 5 dagen zou het mogelijk moeten zijn dat je je laat testen. Dit zal voor velen die een 2e huis hebben of op een camping een vaste plaats hebben een behoorlijke drempel opwerpen om 2 weken op vakantie te gaan. Immers je zult de eerste 10 dagen niet kunnen en mogen skiën. Mocht je na 5 dagen negatief testen dan kun je de piste op.

Het wachten is op 7 januari 2021. Dan zou er weer wat meer mogelijk zijn. Laten we ons daar dan maar aan vasthouden.

#blijfgezond #codewit #blijfpositief

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...