Wintersporters mochten afgelopen zondag niet mee in de lift

Hintertuxer Gletsjer Arjan de Wolff 5 sept 2020
Hintertuxer Gletsjer Arjan de Wolff 5 sept 2020. Hier kan het hele jaar geskied worden.

Wintersporters mochten afgelopen zondag niet mee in de lift. De eerste sneeuw is al weer gevallen en dat was voor een aantal fervente wintersporters de aanzet om de latten weer op te pakken. Helaas kwamen zij van een koude kermis thuis, de wintersporters mogen niet mee in de lift.

Veel Tirolers die afgelopen zondag met ski’s of sleeën van de sneeuw op de berg wilden profiteren, moesten onverrichte zaken naar huis terugkeren. Om aansprakelijkheidsredenen hebben de liften geweigerd om ze te vervoeren. Alle gebieden zitten nog in hun zomerseizoen. De halve meter aan verse sneeuw die op sommige bergen is gevallen was voor velen de reden om hun toerski’s en sleeën uit de kelder te halen en het begin van de winter te vieren met wat beweging. Maar met dit FANtastische idee hielden zij geen rekening mee dat zij door aansprakelijkheidsredenen geweigerd kon worden.

Teleurstelling groot

De teleurstelling was groot zeker voor alle kinderen die zich hadden verheugd de dag in de sneeuw door te brengen, enkele verhitte discussies met het liftpersoneel was het gevolg maar uiteindelijk zagen zij de redenen van de afwijzing in.

“Ik begrijp dat mensen boos zijn, ik begrijp de teleurstelling. Maar we zitten nog steeds in de zomerbedrijf, daarbij is er op de berg geen pistedienst, de sneeuw is niet gebonden of bevroren en de ondergrond is broos. Buiten dit zijn de skipistes en de waterkranen/sneeuwkanonnen voor de besneeuwing nog niet beveiligd. En als daar iets gebeurt, zijn wij als Bergbahnen aansprakelijk” aldus Adrian Egger, directeur van de Patscherkofelbahn.

Het is nog even geduld hebben.

Bron: tt.com

SkiWelt Kaiserwetter

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen hoe je deze buffys kunt bestellen.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht