Wintersportseizoen ‘23/’24 voortvarend van start 

Chalet.nl

Wintersportseizoen ‘23/’24 voortvarend van start 

December is sneeuwrijk begonnen en dat betekent voor veel skigebieden een voortvarende officiële start van het wintersportseizoen. De sneeuwval in grote delen van Oostenrijk is van invloed op het aantal last-minute boekingen, aldus wintersportorganisatie Chalet.nl.

In tegenstelling tot vorig jaar, stond koning winter al vroeg voor de deur. Het kwam in november al tot een flinke sneeuwdump in de Oostenrijkse Alpen en inmiddels verschuift de sneeuwgrens langzaam richting het dal. Het is te hopen dat de sneeuwval van de afgelopen weken zich kan doortrekken. Feit blijft dat de omstandigheden tot nog toe erg gunstig zijn. De basis voor een veelbelovend wintersportseizoen is gelegd.

Skigebieden eerder open

Enkele hooggelegen wintersportbestemmingen gingen met de uitstekende condities vervroegd open. Zo was het in het Sölden vanaf 10 november mogelijk om de piste op te gaan, terwijl de officiële opening op 16 november gepland stond. Ook Leogang en de Reiteralm in Schladming-Dachstein gingen vervroegd open.

Last-minutes kerstvakantie

De veelbelovende start van de winter zorgt ervoor dat wintersporters zich last-minute oriënteren op de kerstvakantie. “Dat zien we zeker terug in de boekingen”, zo laat tour operator Chalet.nl weten. “Last-minute boekingen voor met name de eerste week van de kerstvakantie blijven binnenkomen, ondanks dat die week nu snel dichterbij komt. Het is in die zin ook een gunstige week, omdat kerst op maandag en dinsdag valt. ‘Gratis’ vrije dagen voor de meeste mensen. Bovendien is de beschikbaarheid nog goed, dat is voor de tweede week van de kerstvakantie al lastiger.”

Last-minute deals

Met de kerstvakantie in zicht, komen er ook steeds meer last-minute deals in zicht. Voor de afwachtende wintersporter die nog niet geboekt had? Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen!

30% korting bij Appartement Dorferhaus in Königsleiten

Comfortabel appartement voor 8-10 personen naast de skilift in Königsleiten.

Boek Appartement Dorferhaus

Appartement Dorferhaus / Königsleiten

Appartement Dorferhaus / Königsleiten

30% korting bij Chalet Edelweiss am See in Zell am See

Appartementen met sauna voor 7 tot 16 personen op korte afstand van skigebied Zell am See-Kaprun.

Boek Chalet Edelweiss am See

Chalet Edelweiss am See in Zell am See

Chalet Edelweiss am See in Zell am See

30% korting bij Appartement Wildbachhof in Zell am See

Appartement met wellness voor 8 tot 10 personen direct aan de piste in Zell am See.

Boek Appartement Wildbachhof

Appartement Wildbachhof in Zell am See

Appartement Wildbachhof in Zell am See

Wintersport boeken? Bekijk het volledige aanbod op Chalet.nl.

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Dit vind je ook FANtastisch...

×