Winterstart op de Stubaier Gletsjer: eerste liften openen 8 oktober

Stubaier Gletsjer

Winterstart op de Stubaier Gletsjer: eerste liften openen 8 oktober

Gisteren hadden we jullie al bericht dat op de Stubaier Gletsjer het winterseizoen vandaag zou beginnen. Voor de wintersporters zijn op dit moment vier liften beschikbaar. Combineer daar twee perfect geprepareerde pistes bij. Ook is er de laatste dagen maar liefst 40 cm aan sneeuw gevallen. Niks staat een mooie skidag in de weg. Bergrestaurant Gamsgarten is geopend net als de weg naar de top die ligt op 3.210 meter.

Hieronder wat beelden die gisteren op 7 oktober 2021 zijn opgenomen en wat is het weer heerlijk om te zien al die verse sneeuw. Twee skiers waren ook al onderweg om te kijken hoe de pistes zijn op dit moment. Het zicht was niet zo heel goed maar dat zou vanaf vrijdag beter worden met zelfs op zaterdag wat zon.

In gondelliften, Stoeltjesliften met kappen en gesloten wachtruimtes vereisen wel de FFP2-maskers. Voor een bezoek aan de Bergrestaurants moet wel voldaan worden aan de 3G regel. Deze regel is nog steeds dat je Gevaccineerd, Getest of Genezen moet zijn.

Wat momenteel nog niet van toepassing is, is de aangekondigde 3-G-regel voor kabelbanen. “De aangekondigde regeling vanuit de Oostenrijkse overheid is nog in behandeling, we hebben het dan over de 3G regels voor de bergbahnen. Zodra het van kracht wordt worden de aanpassingen meteen opgevolgd. “Een veilige omgeving creëren voor de gasten heeft topprioriteit op de Stubaier Gletsjer”, zegt Stefan Gietl, Operations Manager bij de Stubaier Gletsjer.

Stubaier Gletsjer Uitzichtplatform

In2sportbrands Winter banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...