Wintertijd start met nazomer

De wintertijd is begonnen met nazomers weer

Wintertijd start met nazomer
De wintertijd is vannacht ingegaan, maar het weer houdt zich daar niet helemaal aan. Zowel vandaag als ook deels morgen voelt het weer soms wat nazomers aan. Vooral vandaag is er geregeld veel ruimte voor de zon, morgen wordt het flink warm.

Vanmorgen begint de dag met veel ruimte voor de zon. Slechts regionaal komt wat mist of lage bewolking voor die redelijk snel oplossen. Wel trekken gaandeweg de dag sluierwolken over, maar de zon lijkt hier vooralsnog goed doorheen te schijnen. Daarbij trekt een zuidelijke föhn aan, die het kwik snel laat oplopen. Tijdens de middag worden maxima tussen 15 en 21 graden verwacht.

Vanavond blijft het vrij helder, al wordt de bewolking in Karinthië dikker. Tijdens de nacht koelt het daar waar het amper waait hard af. Daar waar de föhn blijft doorwaaien komt het kwik niet onder 10 graden.

Morgen trekken velden met dikkere sluierbewolking over Oostenrijk, en in Karinthië is het volledig bewolkt. Toch piept af en toe het zonnetje nog door de bewolking heen. Doordat er een stevige föhn staat ten noorden van de hoofdkam wordt het flink warm. Het wordt 17 tot 22 graden, terwijl 8 tot 12 graden gebruikelijker is voor de eenna laatste dag van oktober. In de loop van de dag wordt de bewolking overal dikker en tijdens de avond volgt regen.

Dinsdag is het bewolkt en regenachtig weer. Ook is het een heel stuk frisser met maxima tussen 9 en 14 graden. Vanaf 1700 tot 2000 meter sneeuwt het, hier kan 10 tot 30 centimeter sneeuw vallen.

Ook de dagen daarna blijft het wisselvallig en koel. Vanaf 2000 meter valt geregeld sneeuw.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×