Wintertoerisme op niveau voor Corona ondanks warme winter

Sölden Gigijoch 16 november 2023

Sölden Gigijoch 16 november 2023

Wintertoerisme op niveau voor Corona ondanks warme winter

Zowel Tirol en het Salzburgerland zagen een stijging van het aantal overnachtingen.

De winter van 2023/2024 begon voortvarend met veel sneeuw in november, ook december en januari bracht het nodige aan sneeuw maar helaas ook regen. Een aanzet tot een zeer warme fase in februari, het werd ook een historisch warme winter. Toch is het winterseizoen 2023/2024 kijkend naar de de toeristische cijfers een groot succes.

Met 9,5 miljoen aankomsten en 32 miljoen overnachtingen in de periode november tot januari zijn de eerste cijfers veelbelovend. Kan het recordniveau van 2019 dit jaar opnieuw worden bereikt?

Record

“We doen het heel erg goed”, aldus staatssecretaris voor Toerisme Susanne Kraus-Winkler (ÖVP)afgelopen dinsdag in Berlijn op de ITB, de grootste toerismebeurs ter wereld. In de voorlopige cijfers zijn nog niet de cijfers van de maand februari opgenomen. Aangenomen wordt dat de cijfers in de tussenrapportage nog aanzienlijk zullen stijgen.

Duidelijk is dat het Oostenrijkse wintertoerisme de coronadip van 2021 en 2022 heeft overleefd. “We hebben de eerste helft van de winter achter de rug en doen het heel, heel goed”, aldus Kraus-Winkler.“We gaan ervan uit dat de winter het aantal van 2018/19 zal evenaren”.

Het zal ook een zeer korte winter zijn, omdat Pasen dit jaar vroeg valt. “We hebben momenteel zeer goede cijfers en hebben veel vertrouwen in deze winter”, bevestigt de toerisme-expert.
Skicircus Saalbach

Salzburgerland

Ook in Salzburgerland ziet men de stijging. Hier ziet men een stijging in het aantal overnachtingen van 2% ten opzichte van vorig jaar. Ondanks dat het af en toe warm was verloopt dit winterseizoen goed. “De winter is nog steeds in volle gang voor ons,” benadrukt de Managing Director van SalzburgerLand Tourismus Gesellschaft, Leo Bauernberger. “De wereldbekerfinale in Saalbach-Hinterglemm begint op 16 maart en is een test voor de wereldkampioenschappen skiën van volgend jaar,” voegde hij eraan toe.

Ook is er dit winterseizoen een bijzonder sterke toename van overnachtingen door Aziatische gasten. Daarnaast komen er weer bijzonder veel gasten uit Duitsland naar Oostenrijk. “We staan daar op de tweede plaats als populairste vakantiebestemming voor korte vakanties,” zegt directeur Astrid Steharnig-Staudinger van het Oostenrijkse nationale bureau voor toerisme.

De resultaten van het seizoen 2023/24 tot nu toe zijn ook “positief” voor het Salzburgerland.
Pitztaler Gletsjer Kaiserwetter

Tirol

De goede cijfers ziet men in Tirol ook terug. Mario Gerber (ÖVP, toerisme Tirol) meld een stijging van 2,5% tot 11,3 miljoen overnachtingen ten opzichte van vorig jaar.

Hij kijkt ook vol vertrouwen uit naar de komende zomer.

Naast de zomer wordt ook het laagseizoen steeds belangrijker, zodat Tirol zich duurzaam kan positioneren als bestemming voor het hele jaar, aldus Gerber.

Bron: Tiroler Tageszeitung, Salzburg24.at, Krone.atAustriatourism.com

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×