Winterweer opkomst, weekend sneeuwval tot in de dalen!

Vandaag kunnen we nog genieten van een fraaie lentedag met aangename temperaturen. Vrijwel overal schijnt de zon flink. Maar vanuit Zwitserland en Duitsland volgen al wel wolkenvelden. Vooral Tirol en Vorarlberg krijgen vanmiddag te maken met deze wolkenvelden. Ondertussen stijgt de temperatuur nog eventjes flink, uiteindelijk wordt het groeizaam weer met 18 tot 24 graden. Op 2000 meter is het aangenaam skiweer met 6 graden op de meter. Later vanmiddag kunnen er verspreid over Oostenrijk enkele lokale regen en onweersbuien ontstaan. Maar op de meeste plaatsen blijft het waarschijnlijk tot de avond droog.

Morgen volgt een overgangsdag. In de ochtend regent het op een koufront flink. De sneeuwvalgrens zakt van 2700 naar 1800 meter. In de middag wordt het droger en kan de zon nog doorbreken. Het kan met zon dan nog 14 tot 17 graden worden, voor de natuur vrij groeizaam weer.. Al ligt de gevoelstemperatuur door de wind wel een stuk lager.

Zaterdag volgt dan het volgende koufront. In de ochtend zijn er nog langere droge momenten. Het is wel bewolkt en er kan een enkele bui vallen. De sneeuwgrens ligt nog op 1800 meter. Maar in de middag volgt een band met actieve buien vanuit Duitsland. Achter deze lijn met buien zakt de sneeuwgrens flink, uiteindelijk naar 800 tot 500 meter tijdens de avond. Het komt dan enkele uren tot flinke sneeuwval.

Zondagochtend hebben we te maken met flinke sneeuwval tot in het Flachland. Vrijwel alle dalen zien sneeuwvlokken vallen en vanaf 600 meter is het ook wit. In de middag zijn er langere droge momenten en stijgt de sneeuwgrens naar 800 meter. Het is kil winterweer, en dat in mei

Ook maandag vallen er nog enkele sneeuwbuien, dan ligt de sneeuwgrens op 1100 meter. Uiteindelijk valt er 10 tot 50 centimeter boven de 1000 meter.

Zit je nu zelf in Oostenrijk? Maak foto’s van de winterinval! Stuur ze naar info@fantastischoostenrijk.nl of via een PM op Facebook. Dank jullie wel!

Jeroen Elferink
Instagram Banner

Alpen Reizen

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...