Wisselvallig met sneeuw en storm in de bergen

Het is eventjes minder fraai weer in Oostenrijk. Gisteren hadden we al te maken met regenbuien en hogerop wat sneeuw. Deze ochtend valt de sneeuw tot 1000 meter. Gelukkig is het morgen droog met wat zon.

Vandaag starten we de dag met regen en sneeuwbuien. De sneeuwgrens pendelt rondom de 1000 meter maar stijgt in de loop van de dag naar 1800 meter. Vanuit het Westen wordt het uiteindelijk droog en volgen er enkele opklaringen. De meeste zonneschijn zien we in Vorarlberg en Oost-Tirol. Ten Oosten van Salzburg zal de zon vandaag niet schijnen. Wel is het mild met op 1500 meter -2 stijgend naar +5. In de dalen temperaturen in de dubbele cijfers.

Morgen is het weer wat fraaier en klaart het langzaam op. Alleen zal het geen super zonnige dag worden met hoge wolkenvelden en veel wind. Het is in de bergen wat stormachtig te noemen. Verder is het onveranderd mild, het kwik weet in de dalen naar 10 tot 17 graden te stijgen. Op 1500 meter een graad of 6. De nacht naar maandag verloopt stormachtig en buitengewoon mild. Onder de 2000 meter vriest het nergens en in Innsbruck kan het rond middernacht 10 graden zijn.

Maandag is het weer extreem warm. Voor een koufront uit stijgt het kwik met wat zon in Oostelijk Oostenrijk naar 17 tot 21 graden. In Vorarlberg en Tirol geen tot weinig zonneschijn. Hier zorgt het binnenkomende koufront al voor een meest bewolkte ochtend. In de middag volgt regen en sneeuw. De sneeuwgrens zakt naar 1400 tot 800 meter. Daarbij stormt het flink met windstoten tot 120 of 130km/u.

Dinsdag is het beduidend koeler en op 1500 meter hoogte vriest het weer enkele graden. In de namiddag volgt een front vanuit het Noorden welke sneeuwval tot onder de 1000 meter brengt. Het wordt weer eventjes winter tot in de dalen.

Na dinsdag blijft het onstuimig met geregeld storm. Ook wordt het helaas weer milder en stijgt de sneeuwgrens regelmatig tot in het hooggebergte. Het lijkt eerder november met weinig zon en veel storm.

Jeroen Elferink

Werken in Oostenrijk

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...