Wisselvallig en koel zomerweer

Echt zomerweer is ver te zoeken deze dagen

Wisselvallig en koel zomerweer

Juli is begonnen met koeler en onbestendiger weer, ook de komende dagen blijft het nog koel en wisselvallig zomerweer. Echter aan het eind van de week volgt gelukkig warmer en droger weer.

Vandaag voert de frisse noordwestenwind wolkenvelden en enkele buien aan. Enkel in het uiterste zuiden en oosten blijft het droog. Tussen de wolkenvelden en enkele buien door schijnt af en toe de zon. Het is met maximaal 17 tot 22 graden in de dalen fris voor begin juli. Aan de zuidkant kan het nog wat warmer worden, zo is regionaal nog 23 tot 25 graden mogelijk.

Morgen volgt een bewolkte en regenachtige middag. Na langere drogere momenten tijdens de ochtend volgt flink wat regen gedurende de middag in Vorarlberg en Tirol. Ook de overige deelstaten moeten rekening houden met buien of regen, waarbij het aan de Sloveense grens het langst droog blijft. Voor de regen uit wordt het 18 graden in Innsbruck tot 23 graden in Graz, eenmaal in de regen is het veel koeler. Kortom zomerweer is ver te zoeken woensdag.

Donderdag volgt voorzichtig een weersverbetering. Opnieuw trekken wolkenvelden over en zijn enkele buien mogelijk, maar droge perioden krijgen de overhand. Met meer zon en minder wind wordt het ook warmer dan de voorgaande dagen. Zo wordt het 20 tot 24 graden, heel comfortabel dus.

Vrijdag zorgt een hogedrukgebied voor de terugkeer van mooi zonnig zomerweer. Enkel in het uiterste noorden kan nog meer bewolking en een bui voorkomen. Het wordt met weinig wind maximaal 23 tot 27 graden.

Maar het stabiele mooie zomerweer duurt niet lang, of er volgt in ieder geval een korte onderbreking. Na een zonnige zaterdag volgen onweersbuien, ook zondag zijn onweersbuien mogelijk. Na het weekend volgt mogelijk stabieler weer voor langere tijd.

Jeroen Elferink

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Bergtraum Westendorf logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×