Wisselvallig en koeler weekend

Weerbericht: Wisselvallig en koeler weekend

We zijn de laatste tijd wederom flink verwend met het weer in de Alpen. Gisteren was het nog zeer fraai  en op redelijke hoogte lag zelfs nog sneeuw die eerder deze week gevallen was. De herfst doet z’n intrede. Gisteren nacht is de herfst equinox geweest en het weer doet gezellig mee.

ZATERDAG:

De dag begint nog met een zonnestraal maar in de loop van de dag komen er vanuit het westen dikkere wolken over. Een voorteken dat er ander weer aan zit te komen. In de loop van de ochtend kan het in het westen al een beetje regenen en die regen trekt heel langzaam over Oostenrijk. Het oosten van het land kan het droog houden overdag maar ook daar kan tegen de avond een bui over drijven. De wind is matig maar trekt in de loop van de dag wel iets aan uit het westen. De maxima liggen tussen de 15°c en 20°c. Op 2000 meter is het nog maar zo’n 4 a 5 graden.

 

ZONDAG:

De wolken overheersen en de zondag wordt uitermate wisselvallig. Soms regent het wat harder maar het is nooit zeker waar dat is. Het is voornamelijk buiige regen en er zijn ook drogere perioden. De temperatuur doet ook een stapje terug en veel warmer dan 18°c wordt het nergens. Slechts het uiterste oosten mag nog hopen op een graadje erbij. De wind blijft uit het westen waaien en is soms wat vlagerig.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

De vooruitzichten laten geen stabiel nazomer weer meer zien. Juist het tegenovergestelde. De herfst doet z’n intrede en iedere dag wordt het een tikkie koeler.  De gletsjers blijven wit en dat is goed nieuws. De grotere weermodellen zijn het echter niet helemaal eens op de korte termijn. Met name in de temperatuur verdeling zijn grote verschillen. Het Amerikaanse model laat de koudere lucht niet echt doordringen tot de Alpen terwijl het Europese model de kou wel goed doet doorstoten.  Dus de komende dagen wordt nog best wel spannend wat bijvoorbeeld de sneeuwvalgrens gaat doen.

Fijn weekend

Ronaldo

Weersverwachting per streek:

Cityhouse Flipside Groot Banner

Oostenrijkse Winkel grote banner

Ski Outlet Venray logo 500x500px 2022

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht