Wisselvallig en turbulent weer

Wisselvallig en turbulent weer

Vanmorgen start de dag bewolkt met aan de noordkant enkele sneeuwbuien. De sneeuwgrens ligt deze ochtend tussen de 500 meter aan de grens met Tsjechië tot 800 meter rondom het Inntal. Grote hoeveelheden worden niet verwacht en in de loop van de dag zwakken de buien af. Daarbij stijgt de vorst en sneeuwgrens geleidelijk weer omhoog en dooit het vanmiddag in de dalen 6 tot 10 graden. Op 1500 meter ligt het kwik vanmiddag rond het vriespunt. Aan de zuidkant en in Vorarlberg blijft het de hele dag droog en is de kans op zon het grootst.

Vanavond is het lange tijd helder en daalt de temperatuur richting het vriespunt. Vannacht neemt de bewolking weer toe op nadering van een warmtefront.


Morgenochtend trekt een vrij inactief warmtefront over, vooral in de bergen kan wat lichte neerslag vallen. In de meeste dalen blijft het droog. Rond het middaguur zijn er enkele opklaringen en bij een verder aantrekkende westenwind wordt het zacht. Het kan in sommige dalen zelfs 15 tot 18 graden worden. Pure warmte advectie want mooi is het weer allerminst. Tegen de avond volgt een actief koufront met zware buien.

Morgenavond trekt een lijn met actieve buien over Oostenrijk. Vooral in het noorden aan de grens met Duitsland is daarbij kans op onweer. Ook zijn er windstoten van meer dan 110 km/u mogelijk. Kortom het is turbulent. In de nacht trekt de buienlijn door richting de Balkan. De sneeuwgrens daalt daarbij van 1500 naar 800 meter. In sommige dalen kan het vrijdagochtend dus zelfs een beetje wit zijn. Maar veel sneeuw valt er niet

Vrijdagochtend wisselen enkele buien en opklaringen elkaar af, in de loop van de middag klaart het breed op. De wind zwakt af en komt uit noordwestelijke richtingen. Ook de dagen daarna blijft het wisselvallig en turbulent lente… uuh herfstweer. Medio komende week lijkt er zelfs veel sneeuw opkomst te zijn tot in de lagere delen aan de noordkant!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Banner Bluetribe 1200x400

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Turner Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...