Wisselvallig en zacht


Wisselvallig en zacht

Vandaag hebben we nog te maken met een föhn waarbij het aan de noordkant droog blijft, vanaf morgen volgt overal wisselvallig weer.

Vandaag komen er veel wolkenvelden voor en uit de bewolking valt in de zuidelijke deelstaten regen of sneeuw vanaf 1500 meter. Aan de noordkant schijnt tijdens de ochtend nog de zon soms uitbundig, maar ook hier raakt het bewolkt. Hier staat ook nog eerst een föhn waardoor de temperatuur oploopt naar 10 tot 17 graden. In de loop van de middag zwakt de föhn af en wordt de bewolking dikker. De dag eindigt overal met wat regen of sneeuw. In het westen kan de sneeuwvalgrens zakken naar 1300 meter.

Morgen wisselen dikke wolkenvelden en korte zonnige momenten elkaar af. Uit de bewolking valt soms een bui waarbij de sneeuwvalgens gedurende de dag stijgt naar 1800 meter. Het weerbeeld is dus sterk wisselvallig. Gelukkig staat er wel weinig wind. Het wordt in de dalen 9 tot 15 graden, op 1500 meter is het enkele graden boven nul.

Dinsdag is de bewolking dikker en valt in Vorarlberg en Tirol regen of sneeuwval vanaf 1000 tot 1500 meter. Elders blijft het grotendeels van de dag nog droog, en in Karinthië breekt de zon soms door.

Woensdag blijft het weerbeeld nog wisselvallig. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. Verspreid komt nog een bui voor. Vanaf donderdag volgt waarschijnlijk droger en stabieler weer. Het blijft met een zuidwestelijke stroming wel (flink) zacht voor de tijd van het jaar. Echt winterweer is niet inzicht.

Jeroen Elferink

Superskicard

© superskicard.com

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...