Wisselvallig maar niet koud

Morgen starten we met beter weer dan vandaag, op de meeste plaatsen is het droog maar nog wel bewolkt. Na een koele nacht die lokaal zelfs koud uitviel volgt vandaag een rustig weerbeeld met een afwisseling van wolkenvelden en zonnige momenten. Salzburgerland en Karinthië blijven gevoelig voor enkele onweersbuien, de temperatuur stijgt naar 22 tot 26 graden, in Wenen tot 29 graden. Hier houdt de hittegolf nog altijd aan.

Donderdag zorgt een tussenhoog voor beter weer, het is zeker niet koud bij temperaturen die oplopen tot ruim 30 graden. Met veel zon is het prachtig zwembadweer! De kans op onweer is klein, wel zien we in Oost-Oostenrijk meer wolkenvelden dan in bijvoorbeeld in Voralberg.

Maar vrijdag wordt het tussenhoog alweer zwakker en zien we een weersverslechtering vanuit het Westen dichterbij komen, opnieuw volgen er zoals eerder deze week zware onweersbuien. In Voralberg blijft het kwik steken op 24 graden in de ochtend, om in de middag alweer te gaan dalen. Ook Tirol en Salzburg krijgen te maken met onweersbuien, met daarna een afkoeling. In Karinthie en Stiermarken is er vrijdag nog nisk aan de hand, net als het Noordoostelijke flachland. Hier volgen in de avond enkele zware buien, maar overdag is het nog tropisch en mooi.

Het weekend brengt mogelijk een nieuwe weersverbetering, na een koele zaterdag is het zondag weer hoogzomers. Kortom het is wisselvallig maar zeker niet koud, vooralsnog blijft de wind uit relatief warme regionen waaien.

Morgen kijken we wat dieper naar de langere termijn!
Jeroen Elferink

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...