Wisselvallig maar warm zomerweer blijft aanzet

Er is nog altijd maar weinig verandert betreft weer in Oostenrijk, ook vandaag is het weer warm met deze namiddag opnieuw enkele forse regen- en onweersbuien. Het is zowel niet stabiel als koud, maar juist vochtig en warm. En ook nu weer lijkt daar weinig verandering in te komende de komende tijd.

De zwaarste onweersbuien troffen we vandaag vooral in Noord-Oostenrijk, met bij Salzburg een gigantische hoosbui. Tijdens deze bui kwam er maar liefst 33,4mm in 20 minuten tijd naar beneden.

Op de webcambeelden werd het goed donker, de bergen op de achtergrond verdwenen. Getuige de beelden is goed te zien dat het flink regende en waaide, de webcam had er moeite mee scherp te stellen.

Maar de onweersbuien blijven een plaatselijk karakter houden, want bijvoorbeeld in Zell am See was er vandaag niets aan de hand. Bij brede opklaringen, en temperaturen tussen de 25 en 30 in het dal was het onder andere hier prachtig zomerweer.

En ook al komt koelere lucht iets dichterbij komende week, nog altijd blijven we in warme vochtige lucht zitten. Iedere dag beginnen we de dag dus zonnig, maar eindigen we hem met stapelwolken en enkele regen- of onweersbuien. Daarbij stroomt vooral maandag tijdelijk hetere lucht het Oostenrijkse luchtruim binnen, dan kan het zelfs 30 tot 35 graden worden.

Geniet ervan! En kijk op tijd uit bij buien.

En ohja, een kleine mededeling
De komende weken blijven we nog even rustig aandoen betreft weerberichten, vooral omdat de vakantieperiode nog niet begonnen is en het weer maar amper verandert. Maar tijdens de periode van 1 juli tot en met 31 augustus gaan we ervoor zorgen dat u dagelijks op de hoogte bent met elke dag een vers actueel weerbericht over het weer in Oostenrijk! Zo weet u altijd wat het zomerweer gaat doen.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...