Wisselvallig maar zeer warm zomerweer

Wisselvallig maar zeer warm zomerweer

ZATERDAG:

het weer is een beetje van slag. Er is in het oosten veel warmte aanwezig maar in het westen is het juist wisselvallig. In de loop van de dag komt er vanuit het westen een front met regenbuien opzetten. Daarbij kan het flink doorregenen. Er wordt door de Oostenrijkse weerdienst gewaarschuwd voor diverse overstromingen. Met name ten westen van de lijn Salzburg – Graz kan er veel regen vallen. De grens tussen warme en koude lucht ligt dwars over Oostenrijk en door het botsen van deze luchtsoorten valt er veel neerslag. Tijdens buien wordt het niet warmer dan 15°c maar in het oosten kan het richting de 30°c gaan. Tegen de avond bereiken de buien ook het oosten. De vorstgrens ligt rond de 2800 meter in het westen en gaat richting de 4000 meter in het oosten.

ZONDAG:

De meeste regen trekt in de nacht naar zondag weg richting het oosten maar daarmee wil het niet zeggen dat het droog blijft. In de vroege ochtend zijn er in het westen alweer buien mogelijk. De warme lucht op hoogte wint iets meer terrein. Daardoor kan het in het uiterste noordoosten droog blijven. Met name in de bergen blijft het instabiel, juist door die warme vochtige lucht. De zon komt zo nu en dan ook tevoorschijn maar dan ontstaan onmiddellijk stapelwolken die een regenbui kunnen veroorzaken. De maxima liggen rond de 25°c. De vorstgrens stijgt richting 3300-3500 meter.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Op maandag kan er nog een bui vallen maar gaat de zon wel veel beter z’n best doen. De atmosfeer is echter nog erg vochtig en dus kan het erg klam aanvoelen. Dat is een voorbode voor zeer warm weer de rest van de week. Op dinsdag stijgt de temperatuur richting de 30°c en blijft het overal droog. De rest van de week neemt de temperatuur dan toe en kan het hier en daar met 35°c tot 37°c exotisch warm worden. Rond 3200 meter wordt het alsnog +12°c. In de vrije atmosfeer op 1500 wordt het de komende week zo’n 25°c. Bij iedere 100 meter daling mag je er +1°c bij optellen. Vanaf donderdag is er echter heel veel spreiding in de weerpluim, zowel in temperatuur als in neerslag, en is er geen pijl meer op te trekken. Daarover de komende dagen uiteraard meer.

Intersport Twinsport banner 1200x700 Zomer 2024

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×