Wisselvallig met een dalende sneeuwgrens

Sölden 15-11-2022

Tiefenbachgletsjer Sölden 15-11-2022 Morgen (17-11-2022) zijn wij daar ook weer te vinden.

Wisselvallig met een dalende sneeuwgrens

De komende dagen zal het nodige aan neerslag gaan vallen, met een dalende sneeuwgrens kan het er winters uit gaan zien.

Vandaag passeert vanuit het westen een koufront de dag begint lokaal met mist. Het koufront verplaatst zich langzaam richting het oosten met kans op neerslag. De neerslag zal met een sneeuwgrens tussen de 1200 en 1500 meter als sneeuw gaan vallen. In de loop van de dag zal de zon in het westen nog te zien zijn met name in Vorarlberg hier is ook de hoogste temperatuur te vinden.

Met een zwakke tot matige wind uit het westen zal het maximum uitkomen tussen de 6 en 13 graden.

Morgen begint de dag lokaal met wat neerslag. In het grootste deel van Oostenrijk blijft het echter droog en schijnt de zon af en toe. Tegen de avond trekt neerslag over het westen. Er staat een matige wind uit het oosten tot het zuiden.

De temperaturen stijgen naar maximaal 7 tot 15 graden.

Verdere trend

Het weekend begint met op vrijdag lokaal mist en de wolken zullen overheersen. Vanuit het westen trekt een nieuwe koufront over het land met een dalende sneeuwgrens die daalt tussen de 1000 en 1600 meter. In de loop van de dag zal in het westen de zon te zien zijn. Met een wind uit het westen wordt het maximaal 5 tot 9 graden. Zaterdag wordt het kouder met plaatselijk neerslag en een sneeuwgrens tussen de 700 en 1200 meter. Maximum ligt vandaag tussen de 4 en 8 graden.

Zondag redelijk koud met lokaal mist ook is er kans op neerslag, de zon zal zich zeker ook laten zien. Met een matige tot stevige westen- tot noordenwind zal het maximum liggen tussen de 1 tot 8 graden.

Morgen weer meer weer vanuit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Chalet.nl grote banner 900-600

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...