Wisselvallig met kans op onweer

Wisselvallig met kans op onweer

Deze week staat in het teken van wisselvalligheid. Boven centraal Europa ligt een trog van lagedruk en die laat zich niet zomaar verdrijven. Hierdoor valt er geregeld een bui en de kans op onweer is dan ook groot. Toch komt de zon ook tevoorschijn.

MAANDAG:

Zoals de laatste dagen wel vaker gezien begint de dag met zonnige perioden. Doordat de luchtdruk relatief laag is ontstaan er geregeld buien. Met name het noordoosten is gevoelig voor een plons water maar ook in de bergen is het verre van standvastig. Koud is het allerminst. De temperaturen variëren tussen de 22°c en 27°c. De wind is matig uit het zuiden. De vorstgrens ligt boven de 3200 meter en op 2000 meter is het zo’n 12°c.

DINSDAG:

De luchtdruk daalt verder en daardoor wordt de kans op regen- en onweersbuien alleen maar groter. Met name de zuidelijke deelstaten kunnen veel neerslag verwachten. Een regengebied drukt tegen de zuidkant van de hoofdkam aan. Aan de noordkant kan het daardoor wat föhnig worden. Het voelt klam aan want de atmosfeer is doordrenkt van vocht. In het noordoosten blijft het ditmaal het langst droog maar ook daar kan de onweer in de middag doorkomen. Er zijn grote temperatuur verschillen. In de regen wordt het nauwelijks 16°c maar aan de noordkant gaat de temperatuur nog richting de 25°c. De wind trekt aan uit het zuiden.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Vanaf woensdag is het dan echt gedaan met het fraaie weer. De zon is er nauwelijks nog. De bewolking overheerst en de temperatuur doet een stapje terug. Dat is eigenlijk de trend voor de rest van de week. Vaak een bui en hier en daar een streepje zon.

Fijne maandag

Ronaldo

Intersport Twinsport banner 1200x700 Zomer 2024

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×