Wisselvallig met mooie sneeuwmomenten

Wisselvallig met mooie sneeuwmomenten maar vandaag is het best een fraaie dag. Er komen zeker nog diverse wolkenvelden over maar het blijft droog net als de foto in de uitgelichte afbeelding. Het is een beetje de trend de komende dagen. Maar vandaag is het heerlijk. Met name in de zuidelijke deelstaten kan de zon er lekker doorkomen maar ook hier moet rekening gehouden worden met wolkenvelden. In het noorden kan uit deze wolken nog een bui geperst worden. Maar het is een druppel op de gloeiende plaat. In de ochtend is het nog vrij koud met hier en daar vorst maar in de loop van de dag zal de temperatuur oplopen. De wind laat ook van zich spreken en is af en toe zelfs föhnig. De lijnen van gelijke luchtdruk liggen dicht bij elkaar en dat verraad een stevige wind.

Dat is ook fraai te zien aan het föhndiagram. Toch is dit diagram niet geheel zoals de kaarten vertalen want de stroming is niet echt zuidelijk maar meer zuidwest. Dat wil niet zeggen dat de wind zich dan koest houdt. De maxima kunnen, door de föhnige wind, rond de 15°C uitkomen in de middag.

Op zondag zal de bewolking vanuit het westen toenemen en komt de neerslag er in. In de zuidelijke deelstaten zal de neerslag het meest intensief zijn. De sneeuwgrens ligt tussen de 800 meter in de noordelijke gebieden en 1200 meter in de zuidelijke deelstaten. De wind is matig en niet meer zo sterk als zaterdag. In het westen kan het in de middag alweer opklaren.

In de nacht naar maandag trekt dan een volgend neerslaggebied over Oostenrijk. De noordelijke landsdelen zullen juist nu de meeste neerslag oppakken en de SVG ligt rond de 800 meter. Er zullen echter slechts enkele centimeters bijkomen. Maandag overdag is het dan weer wat droger en neemt de temperatuur weer een sprongetje omhoog. Rond de middag ligt het nul graden niveau rond de 1700 meter. In het zuiden is het een streepje milder.

Op dinsdag komt dan een volgend neerslaggebied over en neemt de wind ook toe door de ontwikkeling van een lagedrukgebied boven de Middellandse Zee. De SVG ligt ergens tussen de 600 en 1000 meter. In het noorden is het wederom koeler dan in het zuiden maar in het zuiden zal de meeste neerslag neerdalen. Al met al goede vooruitzichten.

Voor de verdere verwachtingen kijken we altijd even naar de pluim.

Goed om te zien dat er op dinsdag een heerlijk neerslaggebied overtrekt en dat de SVG lekker laag ligt. Tot en met dinsdag kan er zo’n 30 cm sneeuw vallen. Daarna is het een beetje koffiedik kijken met weinig spannends in het verschiet. Geen dumps noch dikke dooi. De spreiding is groot maar vrij koel met zo nu en dan een neerslagsignaal. Rond 9 maart dan een opleving in temperatuur maar als we de hoofdrun mogen geloven met fraai Kaiserwetter. We gaan het zien en houden natuurlijk vinger aan de pols.

Fijn weekend!

Ronaldo

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

1 reactie

  1. Filzmooser schreef:

    Net terug uit Filzmoos, aan sneeuw geen gebrek..!
    En als ik jou bericht zo lees dan komt er nog een mooie laag erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht