Wisselvallig met zwabberende sneeuwvalgrens

WISSELVALLIG MET ZWABBERENDE SNEEUWVALGRENS

Het weekend gaat wisselvallig verlopen. Er kan flink wat neerslag vallen en de sneeuwvalgrens zwabbert een beetje. Twee grote lagedruk gebieden beheersen de weerkaarten. Daardoor is het dit weekend niet heel stabiel. Pas na het weekeinde wordt het wat stabieler en ook wat zonniger. De details:

ZATERDAG:

Een koufront trekt richting de Alpen vanuit het noordwesten. Met name in de ochtend kan het flink regenen en sneeuwen. De sneeuwvalgrens ligt in 1e instantie rond of boven de 1000 meter maar zal in de loop van de dag wel zakken tot rond de 600 meter. De wind is stevig uit het noorden en neemt in de loop van de dag zelfs iets toe. Het is echt guur en pas laat in de middag neemt de wind iets af. De temperatuur op 2000 meter ligt in de vroege ochtend net boven 0°c maar in de middag is die al gedaald richting -8°c. De maxima liggen tussen het vriespunt en +8°c in het uiterste oosten.

ZONDAG:

Nog steeds is het wisselvallig al is er niet zo veel neerslag als op zaterdag. Er zijn veel wolken en af en toe wordt daar nog wat sneeuw uitgeperst. Maar er zijn ook zonnige periodes. De wind houdt stand en komt nog steeds uit het noorden maar waait niet meer zo hard als op zaterdag. De sneeuwvalgrens ligt eerst nog rond laagland niveau maar zal in de loop van de dag wat stijgen. Veel neerslag zal er echter niet meer vallen. De temperaturen liggen rond het vriespunt en in het oosten een tikkie hoger. Zodra de zon doorkomt warmt het zienderogen op en kan het aangenaam aanvoelen. Op 3000 meter is het koud met veelal tussen -10° en -15°c.

MAANDAG:

Het wordt aanmerkelijk zachter en ook de zon komt goed tevoorschijn. Op 3000 meter is het nog maar -5°c. Het 0° niveau stijgt boven de 2300 meter. De wind is gedraaid richting het zuidwesten. De middag temperaturen gaan flink in de lift en de maxima gaan richting 15°c in het oosten tot 10°c in het westen.  Alleen in het oosten kan de bewolking wat hardnekkiger zijn. Na maandag zijn de voorspellingen onzeker maar daar kijken we de komende dagen zeker weer naar.

Fijn weekend!

Ronaldo

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...