Nog even wisselvallig maar nazomer is onderweg?

Zell am See Herfst

Afgelopen nacht is het best koud geworden en de eerste uren van de dinsdagochtend kan de vorst zich nog handhaven. Maar lang zal de vorst zich echt niet gaan handhaven.

In alle hoogtelagen gaat steeds mildere lucht binnenstromen.In de middag worden er al temperaturen bereikt die liggen tussen de 11 en 19 graden. Ook op 2000 meter gaat de temperatuur die in de ochtend nog rond 0 graden ligt opklimmen naar de plus 10 graden.

In het zuiden gaat de zon schijnen en in het noorden worden wolken afgewisseld met zonnige momenten. In het Oosten, Mühl-, Wald- en Weinviertel kan er wat regen vallen. Hard waait de wind ook in Oosten. In het Midden en Nordburgenland zijn er windstoten mogelijk tot 60 km per uur.

Weer in Salzburg

Woensdag, in Vorarlberg, de Tirolse Noordalpen, Oost Tirol, Oberkärnten, Oberösterreich en delen van Niederösterreich (bijna alle bundesländer gehad) overwegen de wolken en er gaat zeker regen uitvallen. Helemaal in het oosten en zuidoosten schijnt toch de zon. Maar kijken we naar de Alpen noordkant gaat het steeds harder regen. De sneeuwgrens gaat toch weer zakken naar 1700 meter en er steekt een behoorlijke wind op uit het westen. Temperaturen liggen zo rond 12 graden in Vorarlberg en rond 22 graden in het Burgenland. Naar de nacht toe gaat het ook regen in het Oosten en Zuidoosten.

Hoe het verder gaat is de vraag, maar ook zien we nazomerse temperaturen verschijnen voor komend weekend met zelfs al 26 graden op de kaart in Wenen. Of dit ook uitgaat komen… dat zullen we morgen weer gaan bekijken.

Weer in Kärnten

Weer in Kärnten

Voor de gletsjers daar zien we toch ook woensdag weer een paar centimeter sneeuw op de kaart staan en dat is voor de wintersporters weer leuk nieuws. Tussen de 10 en 15 centimeter sneeuw zou er gaan vallen. Maar daarna zou de zon toch voorlopig even de overhand hebben. Wij blijven het volgen jullie ons ook?

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Ski Outlet Logo

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht