Wisselvallig, regen en sneeuw, wanneer lente?

Pitztaler Gletsjer 17 april 2021

Gistermiddag op de Pitztaler Gletsjer die weer is open gegaan voor de wintersporters!

Wisselvallig, regen en sneeuw, wanneer lente?

Vandaag blijft het grootste deel van de dag koud en bewolkt. Er zijn kansjes op wat zon maar die zullen waarschijnlijk in het westen en zuidwesten zijn van Vorarlberg richting Salzkammergut. Ook Karinthië kan de zon toch nog te zien krijgen. Op andere plekken dan deze is het handig om de paraplui bij de hand te hebben.

De sneeuwgrens ligt aanvankelijk op 600 tot 700 meter en stijgt geleidelijk naar een hoogte van 900 tot 1400 meter.Het is erg wisselvallig, het regent of sneeuwt heel weinig en ook niet overal.Er staat een matige wind van noordwest naar noordoost.De temperaturen zorgen voor een maximum van 4 tot 12 graden, op 2000 meter ongeveer min 4 graden.

Maandag is het nog steeds koud en overwegend bewolkt en nat. Overal overheersen de wolken en er kan behoorlijk wat regen naar beneden komen.  Sneeuw valt vanaf een hoogte van 800 tot 1400 meter. In Ost Tirol en Opper Karinthië blijft het grotendeels droog met een lichte föhnwind uit het noorden, maar zelfs hier komt nauwelijks zon door. De temperaturen bereiken slechts 4 tot 13 graden. Op 2000 meter is het min 3 graden.

Weer Oostenrijk 17 april 2021

Blijft het wisselvallig? Zo te zien gaat het toch wat warmer worden en gaan we hopelijk ook meer en meer naar lentetemperaturen toe. Morgen weer meer weer!

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...