Wisselvallig richting het weekend

Saalbach witte banen in groene landschap 2024

Iets wat je deze winter niet wilde zien. Veel groen en witte banen, Saalbach februari 2024

Wisselvallig richting het weekend. De winter is voorbij dat kunnen we wel stellen na een zeer warme februari, de lente is gearriveerd.

Afgelopen dagen viel op diverse plekken het nodige aan sneeuw zoals je kon zien in de video op onze instagram kanaal. Maar dit gold niet overal, lager was het water wat er viel. De winter van 2023/2024 begon goed maar zit vanaf medio januari in een dip.

De dip van warm weer en regen in plaats van sneeuw in de dalen daar zal ook vandaag niks aan veranderen ondanks dat het iets koeler wordt. Naast dat het merkbaar koeler is zal de onstabiliteit ook toenemen met name in de oostelijke helft van Oostenrijk.

Terwijl het oosten te maken heeft met veel bewolking zal de rest van het land de zon te zien krijgen. Uit de bewolking kan gedurende de dag lokaal regen- en sneeuwbuien ontstaan met een sneeuwgrens tussen de 400 en 1000 meter.

De wind komt uit noordwest tot oost en is zwak tot matig, aan de oostelijke rand van de Alpen kan deze krachtig zijn. De maximumtemperaturen liggen tussen 4 tot 12 graden. Het warmst wordt het ten zuiden van de Alpenhoofdkam en in het westen van het land.

Ook morgen is de winter ver weg en kan het in de zon voelen als lente. Ondanks een koud begin van de dag zal het van Vorarlberg tot het Mostviertel overwegend zonnig zijn. Verder naar het oosten en zuidoosten kan de bewolking tot na de middag aanhouden en kan het een beetje regenen of sneeuwen.

Met een sneeuwgrens tussen de 900 en 1300 meter zal alles daarboven als sneeuw gaan vallen.

Er waait een krachtige wind uit het oosten tot zuiden met een maximumtemperatuur dat ligt tussen de 4 en 14 graden.

Weekend

Zaterdag begint met lokaal mist maar naarmate de dag vordert zal de zon zich meer en meer laten zien. In het zuiden zal de bewolking dikker zijn waaruit neerslag uit kan vallen. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is krachtig. De maximale temperaturen liggen tussen de 3 en 16 graden.

Zondag wordt een mindere dag vergeleken met de dagen ervoor. De zon zal wel te zien zijn maar de bewolking zal de overhand hebben. In het hele land is er kans op neerslag. Hoe verder naar het noorden, hoe langer zonnig en droog.

De wind is stevig tot stormachtig uit het zuiden. Maximum ligt tussen de 5 en 17 graden.

Hoe het verder zal gaan verlopen morgen meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×