Wisselvallig met sneeuw voor de gletsjers

Vanaf 2000-2400 meter valt de neerslag vaak als een pak sneeuw!

Wisselvallig met sneeuw voor de gletsjers
De komende tijd blijft het weerbeeld wisselvallig in Oostenrijk. Met een sterke zuidweststroming worden lagedrukgebieden vanaf de oceaan aangevoerd. Gelukkig zijn er ook mooie momenten tussen de regengebieden in en valt de neerslag vaak als sneeuw op de gletsjers!

Zo is het vanmorgen nog in veel gebieden vriendelijk en droog weer. Aan de grens met Duitsland kan zelfs de zon schijnen. Maar de bewolking wordt snel dikker en in Karinthië regent het deze ochtend soms al stevig. Deze regen trekt in de loop van de dag ook naar de andere deelstaten. De dinsdag eindigt op veel plaatsen nat. Bij aanvang ligt de sneeuwgrens op 2800 meter, maar richting de avond zakt de sneeuwgrens voorzichtig naar 2300 meter. Hierdoor valt de neerslag op de gletsjers in de vorm van sneeuw. In de dalen is het voor de regen uit nog zacht; het wordt maximaal 15 tot 18 graden. Eenmaal in de regen is het een stuk frisser.

Vanavond blijft het regenachtig, maar in de nacht wordt het vanuit het westen geleidelijk droger.

Morgen ligt Oostenrijk precies tussen 2 storingen in. Met uitzondering van Karinthië is het overal droog en breekt geregeld de zon door. Het is wel wat frisser met maximaal 12 tot 15 graden. Tegen de avond raakt het in het westen opnieuw bewolkt en tijdens de avonduren volgen opnieuw regenbuien in Vorarlberg, Tirol en later ook het Salzburgerland. De sneeuwvalgrens ligt tijdens de neerslag rond 2200 meter.

In de gebieden met rode kleuren valt 20 tot lokaal 50 centimeter sneeuw de komende dagen

Donderdagochtend trekken de laatste buien weg en overdag is het lange tijd droog en vriendelijk. Echt zonnig wordt het niet want een volgende storing is alweer onderweg. Desondanks klimt de temperatuur naar 15 tot 19 graden. Donderdagavond volgt een actieve storing met langdurige regen. Deze regen houdt tot zeker vrijdagochtend aan, waarbij de sneeuwvalgrens in de bergen zakt naar 2000 meter. Er volgt dus meer sneeuw voor de gletsjers. Gemiddeld valt 20 tot 30 centimeter sneeuw in één nacht.

Vrijdag overdag trekken nog enkele buien over, en ook zaterdag valt soms een bui. Zondag ontstaat waarschijnlijk weer een fohn. Al met al blijft het wisselvallig met geregeld wat sneeuw voor de gletsjers.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×