Wisselvallig, vrijdag veel zon

Wisselvallig, vrijdag veel zon

Vandaag is er in het westen van Oostenrijk veel ruimte voor de zon. Vooral in delen van Vorarlberg is het prachtig lenteweer. Oostwaarts is het echter bewolkt en vanaf Salzburg komen we regenbuien tegen. Dit beeld houden we min of meer de hele dag vast waarbij vanmiddag de zon in het oosten ook af en toe kan doorbreken. De temperatuur stijgt met buien naar een graad of 10, in gebieden met veel zon kan het opwarmen tot 16 of lokaal 17 graden. De sneeuwgrens ligt rond de 1100 meter en stijgt gedurende dag naar 1600 meter.

Morgen zien we een zelfde tweedeling in Oostenrijk. Wel start de dag overal nog vriendelijk met ruimte voor de zon maar opnieuw zullen er buien gaan vallen in het oosten. De beste papieren zijn voor Vorarlberg maar ook Karinthië. Hier schijnt de zon flink. In heel Oostenrijk stijgt de temperatuur naar 16 tot 19 graden, het is dus groeizaam weer. De sneeuwgrens trekt zich voor het eerst in lange tijd terug naar 2000 meter.


Donderdag volgt een koufront vanuit het noorden. De temperatuur zakt en vooral tijdens de ochtend valt er regen en sneeuw aan de noordkant. Het kan zelfs sneeuwen tot 800 meter. Gedurende de middag wordt het droog en klaart het op, de sneeuwgrens stijgt daarbij gelijk weer naar een meter of 1500 meter. Het blijft dus bij een korte winterse speldenprik. In de lagere dalen stijgt de temperatuur naar 8 tot 14 graden en tijdens de middag is er kans op een bui, in het zuiden met onweer.


Vrijdag is het onder leiding van een hogedrukgebied mooi weer in opnieuw het westen en zuiden. Meer wolkenvelden zien we opnieuw in het noordoosten maar het blijft droog. Met zon loopt de temperatuur op naar 16 tot 18 graden, genieten dus. En de dagen daarna? Daar kijken we in een volgend weerbericht weer naar.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht