Wisselvallig weekeinde maar daarna Kaiserwetter

Wisselvallig weekeinde maar daarna Kaiserwetter

Het weer kabbelt een beetje voort de laatste tijd. Er zijn geen noemenswaardige perioden waarover iets te schrijven valt. Soms is er in deze tijd van het jaar nog wel een vroege sneeuwdump in de kaarten te vinden maar dat is dit jaar toch even anders. Het gaat een beetje op en af met het weer. Zo nu en dan een flinke plens met regen, afgewisseld door een fraaie periode. Zo ook de komende dagen maar dan met een hele flinke weersverbetering met hoge temperaturen.

ZATERDAG:

Het is regenachtig. Een front komt uit het westen opzetten en zorgt dat de zaterdag een beetje in het water valt. De meeste neerslag valt tegen de noordkant van de Alpenboog en het noordoosten van Oostenrijk. Het zuiden heeft minder last van de neerslag en het zuidoosten kan zelfs geheel droog blijven. De wind is westelijk en kan in de bergen soms flink uithalen. De temperaturen liggen tussen de 15°c en 19°c. Het nul graden niveau ligt net onder de 3000 meter. De neerslag valt op de gletsjers dus als sneeuw.

ZONDAG:

op zondag komen we weer onder de invloed van een hogedrukgebied die zich vanuit oost Europa probeert uit te breiden over het Europese continent. Het wordt daardoor rustiger en de neerslag neemt af. Doordat het nogal vochtig is kan er in veel dalen hardnekkige mist of nevel blijven hangen. De zon heeft ook steeds minder kracht om de nevel weg te branden. Toch denk ik dat het in de loop van de middag overal zonnig is. Met name in de bergen, zodra je boven de bewolking bent,  is het aangenaam. De wind is zuidelijk en de temperatuur doet er een flinke schep bovenop. De maxima liggen tussen de 17°c en 23°c. En dat is vrij warm voor de tijd van het jaar. Aan de noordkant is het zelfs een beetje föhnig.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Hier hoeven we niet heel veel woorden aan vuil te maken. Een krachtig hogedrukgebied boven Europa houdt een zuidelijk stromingspatroon in gang. Hierdoor wordt flink zachte lucht richting de Alpen gevoerd. In de nachten kan het wel vrij fors afkoelen onder een heldere hemel en kan er een mistbank ontstaan. Overdag trekt het open en lopen de temperaturen op richting of boven de 20°c. Pas na donderdag is er weer neerslag van betekenis in de kaarten te vinden. Neerslaggebieden zijn in geen velden of wegen te bekennen. Tot die tijd is het Kaiserwetter en fraai vakantieweer.

Fijn weekend

Ronaldo

Banner Wens Chalets BV (900 x 600 px)

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...