Wisselvallig weekend maar verbetering op komst

Kitzbüheler Horn 29 juli 2022

Dreiging achter de Kitzbüheler Horn

Weerbericht: Wisselvallig weekend maar verbetering op komst

Weerbericht: Wisselvallig weekend maar verbetering op komst

ZATERDAG:

Vandaag is het wisselvallig. Met name in het oosten van Oostenrijk kan veel neerslag vallen. In de bergen is de neerslag meer van  buiige aard en zijn er ook drogere perioden. Echt zonovergoten wordt het echter nergens. De temperatuur liggen van west naar oost tussen de 20°c en 25°c. De zuidelijke deelstaten zijn duidelijk het warmst. De wind is noordwestelijk en kan soms best wel eens uithalen. Op 2000 meter hoogte is het rond de 12°c en het nul graden niveau ligt rond de 3000 meter. In het westen wellicht iets lager. Daar is het sowieso wat frisser maar nog wel aangenaam.

ZONDAG:

een weersverbetering ligt in het verschiet. Zo nat als op zaterdag wordt het nergens meer. De neerslag trekt richting het oosten weg en vanuit het westen komen steeds meer opklaringen tevoorschijn. De wind blijft wel behoorlijk aanwezig uit het (noord)westen. De luchtdruk stijgt vanuit het westen en dat onderdrukt de neerslag. De temperatuur doet er een graadje bij. In het zuiden kan het richting de 28°c gaan. Ook bovenop de gletsjers gaat de temperatuur weer een graadje omhoog en rond de 3000 meter is het ook alweer een paar graden boven nul.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

De temperatuur zit andermaal in de lift. De komende dagen , na het weekend, wordt het graadje voor graadje warmer. Er zijn ook wolkenvelden maar slechts een enkele bui kan er uitgeperst worden. Het is nooit van tevoren te zeggen waar zoiets gaat gebeuren en hat kan ook de hele dag droog blijven. Heerlijk bergweer. De kans op een bui is op maandag en dinsdag aanwezig maar woensdag gaat dan weer droog verlopen. Verder kijken dan woensdag heeft voor nu geen zin want er zit teveel onzekerheid in de kaarten.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...