Wisselvallig weekend met regen

Prachtig lenteweer in Lienz gistermiddag

Wisselvallig weekend met regen
Een wisselvallig weekend staat voor de deur met morgen in het westen buien en zondag overal wolkenvelden met soms regen. Daarbij wordt het ook nog eens gevoelig frisser. Maar eerst kunnen we nog genieten van een haast zomerse vrijdag met veel zon.

Vandaag volgt een prachtige lentedag in een groot deel van Oostenrijk. Net als gisteren schijnt op veel plaatsen de zon uitbundig van opkomst tot ondergang, vooral in het westen. Maar in het oosten ontstaan ook enkele vriendelijke stapelwolken. De temperatuur stijgt naar 18 of 19 graden in Wenen tot 25 graden in Innsbruck of Bregenz. Daarbij stijgt de vorstgrens naar 2600 meter, dus tot hoog in de bergen dooit het.

Vanavond trekken er wat wolkenvelden over waarbij Saharastof zit, hierdoor kan de zonsondergang soms mooi rood of oranje zijn.

Morgenochtend is het eerst nog droog en zonnig op veel plaatsen maar het wordt toch echt een wisselvallig weekend. Al in de loop van de ochtend trekt een gebied met regen Vorarlberg binnen en in Tirol ontstaan snel stapelwolken. Deze stapelwolken groeien rond het middaguur uit tot enkele buien.

Morgenmiddag valt er buiige regen in grote delen van Tirol maar ook elders ontstaan spontaan enkele buien. De buiige regen valt te koppelen aan een koufront en hierdoor zakt de sneeuwgrens in het westen soms naar 1600 tot 1400 meter. Na een zomerse vrijdag keert in de bergen dus her en der de winter even terug. Het wordt voor de neerslag uit maximaal 19 graden in het oosten tot 15 in het westen.

Zondag is het op meer plaatsen bewolkt met af en toe regen. De temperatuur doet nog een stap terug en met 11 tot 16 graden is het aan de koele kant op de eerste dag van mei. Maar na een wisselvallig weekend wordt het droger op maandag. Nog altijd valt er een bui maar de droge perioden hebben de overhand. Zicht op echt zonnig of warm weer is er nog niet.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Mesnerwirt Westendorf

Chaletnl-banner-900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...