Wisselvallig weekend met sneeuw, ijzel en ook zon

Winterwonderland Brixen im Thale

Wisselvallig weekend met sneeuw, ijzel en ook zon. Hoe gaat het weer er uit zien de komende dagen?

Op vrijdag is het al weer merkbaar kouder geworden maar ook wordt het steeds zonniger. De dag begint met veel bewolking en vooral tussen het Tiroler Unterland richting het Mostviertel valt wat sneeuw. Beetje bij beetje stopt het ook met sneeuwen in de noordalpen en de zon heerst bijna overal. In de uitlopers van Opper- en Neder-Oostenrijk en in het noorden van Opper-Stiermarken kan dit proce wat langer duren. Het waait stevig tot krachtig, op de bergen ook stormachtige winden van west tot noordwest. De temperaturen lopen op tot min 2 tot plus 5 graden, de plus 5 graden in het oosten en zuidoosten. Op een hoogte van 2000 meter is het min 12 tot min 8 graden.

Het weekend

Op zaterdag overheersen de wolken en kan het aan de noordkant van de Alpen van Vorarlberg tot het westen van Neder-Oostenrijk regenen of sneeuwen. Ook zou het kunnen ijzelen. De sneeuwgrens loopt naar 1000 tot 1500 meter in het westen. Verder naar het oosten en zuiden blijft het droog en vooral in het zuiden laat de zon zich zien. In de ochtend vriest het in het hele land behoorlijk, in de middag lopen de temperaturen op tot min 2 tot plus 6 graden. Op 2000 meteris het rond de min1 graad.

Zondag is er ook weer veel bewolking en er kan zeker ook weer sneeuw vallen, ook is ijzel niet uitgesloten. De grootste hoeveelheden verse sneeuw zijn te vinden in het zuiden van Oostenrijk. Er staat een stevige westenwind aan de noordkant van de Alpen. Maximaal min 2 tot plus 5 graden.

Hoe het er na het wisselvallige weekend uit gaat zien dat bekijken we morgenochtend wel weer.

Oostenrijk weer 2 december 2021

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht