Wisselvallig weekend voor de boeg

Wisselvallig weekend voor de boeg

Het weer in west Europa wordt in de greep gehouden door de restanten van 2 orkanen. Oud orkaan Lee en oud orkaan Nigel. En ze hebben allebei een andere uitwerking op het weer. Daar waar Lee nog wisselvallig weer brengt met soms veel wind en regen, zorgt Nigel ervoor dat het juist opknapt en het wederom warmer wordt. Tevens ligt er een klein maar venijnig Adriatisch lagedrukgebied nabij Italië. Die zorgt juist in de zuidelijke staten voor regen. De details:

ZATERDAG:

het wordt een regenachtige dag. De wind is soms stevig en komt uit het westen en daarbij regent het in een groot deel van Oostenrijk. De meeste kans op een zonnestraal is weggelegd voor de regio tussen Salzburg en Wenen.  In het zuidoosten regent het echter dubbel zo hard dan in de andere regio’s. Dat komt door de aanwezigheid van een Lagedrukgebied boven de Adriatische Zee. Een zogenaamd Adrialaag. De temperaturen liggen tussen de 13°c in sommige dalen in Tirol en Vorarlberg, en 19°c ten noorden van Wenen. In het uiterste westen kan het boven de 2000 meter sneeuwen.

ZONDAG:

het is vriendelijker dan op zaterdag. De regen trekt weg richting het oosten en vanuit het westen komen er flink opklaringen bij. Het wordt ook weer een beetje warmer en de maxima liggen tussen de 16°c en 22°c. In de ochtend kan het in sommige dalen wat mistig zijn. In het oosten komt echter een flinke wind te staan uit het noorden door het wegtrekken van het Adrialaag. De kans op een bui is daar ook nog steeds aanwezig. Het westen is al veel fraaier met zo nu en dan flink wat zon en in het zuiden kan de zon overheersen en wordt het gelijk ook warmer.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Na het weekend wordt het overal weer een beetje zomer. Orkaan Nigel zorgt ervoor dat er op hoogte flink warme lucht wordt aangevoerd. Hierdoor ontstaat een flink hogedrukgebied boven het Europese continent die de regen en wind op flink afstand houdt en de temperatuur, door een zuidelijke wind, weer flink doet oplopen. De zon heeft echter niet heel veel kracht meer in deze tijd van het jaar maar de 27°c kan zomaar aangetikt worden in de loop van de week. Nogmaals een beetje nazomer dus.

Fijn weekend!

Ronaldo

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...